Pjongcsang 2018: Tóth Ivett kiköszörülte a magyarok becsületén esett csorbát

Pár nappal azután, hogy Elisabeth Swaney síakrobata kockázatkerülő performansza után a magyar olimpiai csapat volt a világsajtó egyik legfőbb témája, Tóth Ivett műkorcsolyázó gondoskodott arról, hogy pozitív felütéssel is írjanak Magyarországról a pjongcsangi játékokon akkreditált újságírók. 

Juliet Macur, a New York Times sportriportere az új kedvencének nevezte Ivettet, és hozzátette, hogy a bírák az ájulás szélén vannak.

Az elismerő szavakat azzal érdemelte ki Tóth Ivett, hogy a bevett szokást felrúgva nem klasszikus zenére, hanem az AC/DC két számára - Back in Black és Thunderstruck - mutatta be rövidprogramját.

A rockzenés bemutató annyira betalált, hogy nemcsak a szakmabeliek beszéltek róla elismerően. A Twitteren több kommentelő azt írta, nem követi ugyan a korcsolyázást, de Tóth Ivett kűrjét imádta.

A 19 éves Tóth Ivett a Magyar Nemzetnek azt mondta, tavalyelőtt kezdett el új koreográfussal dolgozni, aki modernebb személyiség. Az AC/DC Ivett ötlete volt, de a koreográfusnak is megtetszett.

A gyakorlatára végül 53,22 pontot kapott, ami azt jelenti, hogy a pénteki kűrben is érdekelt lesz. Ez azért jelentős eredmény, mert a négy évvel ezelőtti olimpián nem is volt műkorcsolyázója Magyarországnak.

Pénteken a Carmenre fog korcsolyázni Tóth Ivett.

Kapcsolódók

Kimaradt?