Malájziában értek el sikereket a kisjenői íjászok

Az egyenlítői éghajlat néha elviselhetetlen volt a Romániát képviselő magyarok számára.

A január 26. és 28. között Malájziában rendezett Nemzetközi Hagyományos Íjász Fesztivalon részt vett az Arad megyei Kisjenői Phoenix Archery íjászklubja is a Kis-Nagy Zoltán, Ozsvár András, Varga László, Bíró Zoltán alkotta csapattal, kiegészülve Ridi Ferenccel, aki a nagyváradi Pusztai Farkasok íjásza.

Ők öten képviselték Romániát a számukra sokszor kibírhatatlan klímában rendezett versenyen, amelyen három pályát kellett teljesíteni. „Volt olyan pillanat, amikor azt mondtuk, kész vége, például, amikor eltört az íjjam, nem bírva a meleget és a magas páratartalmat. Vagy a dzsungelben, ahol szinte nem volt levegőnk, és még sorolhatnám! Egymást bátorítva, biztatva, csapatban dolgozva mégis sikerült végigcsinélni és végül a dobogóra állni!” – számolt be Bíró Zoltán.

Lőlapokra kellett célozniuk 40 és 60 méterről, háromdimenziós állati céltpontra lőttek a dzsungelben, illetve technikai célra, minden lehető pozícióban kirakva.

A 15 ország – Magyarország, Szlovákia, Románia, Ausztria, Spanyolország, Indonézia, Malájzia, Kína, Mongólia, Tajván, Kirgizisztán, Szingapúr, Burma, Törökország és Dél-Korea – közül a csapatversenyt Magyarország nyerte Malájzia és Románia előtt, egyéniben Kis-Nagy Zoltán az ötödik, Ridi Ferenc a hatodik helyen végzett.

 

Kimaradt?