Babos Tímea és Kristina Mladenovic megnyerte az Australian Opent

​Az ötödik kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic két szettben (6-4, 6-3) megverte a másodikként rangsorolt Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina duót az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női páros versenyének döntőjében.

Babos adogatott elsőként a döntőben, majd az első orosz szervánál közel álltak az első brékhez is. 2:2-ig mindkét páros hozta az adogatását, Babos az ötödik játékban már 40:0-nél adogathatott, de innen is visszajöttek az oroszok és brékelni tudtak, majd semmire hozták az adogató játékukat. 3:4-nél sikerült visszavenni az oroszok adogatását, Babos remekelt a hálónál az egész játék során, majd a magyar teniszező hozta a szerváját és 5:4-nél már az orosz párosnak kellett a szettbenmaradásért szerválni és meg is remegett a kezük, Babosék elnyerték újra az oroszok adogatását és 6:4-re megnyerték az első szettet.

A második játszmában mindkét páros elbukta az első adogatását, majd Babosék hozták a maguk szervajátékát és újra sikerült brékelni az oroszokat, így a Babos, Mladenovic páros már 3:1-re vezetett. Az orosz páros vissza tudott jönni, hiszen elvették Kristina Mladenovic szervajátékát, majd Vesznyina remekelt adogatóként és gyorsan 3:3 lett az állás. Babos Tímea, ha nehezen is, de csak megnyerte az adogatását, ekkor 4:3 volt a Babos-Mladenovic duó javára, amikor Makarova egy kettőshibával kezdte az adogatójátékát és 0:40-ről már nem is tudtak visszakapaszkodni, újabb brék után 5:3 volt Baboséknak, egy játék kellett a végső sikerhez.

Mladenovic adogathatott a meccsért, de az oroszok nem hagyták magukat, 15:40-nél volt két fogadóelőnyük is, sőt, egyenlő után egy harmadik is, amit Mladenovic egy ásszal hatástalanított, majd az első meccslabdánál az oroszok rontottak, 6:3-ra Baboséké lett a második szett és ezzel a finálé is.

 

A Babos-Mladenovic páros útja a Melbourne-i címig
1. forduló
Dzalamidze, Knoll (orosz, svájci) 7:5, 6:3 
2. forduló
Arruabarrena, Parra Santonja (spanyol) 3:6, 6:3, 6:4 
3. forduló
Golubic, Sztojanovics (svájci, szerb) 7:5, 6:2 
Negyeddöntő
Csan Latisa, Andrea Hlavácková (tajvani, cseh, 1.) 6:4, 0:6, 7:6 
Elődöntő
Hszie Szü-vej, Peng Suaj (tajvani, kínai, 8.) 6:4, 6:2
Döntő
Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (orosz) 6:4, 6:3

„Két év különlét után újra együtt, és egyből győzelemmel kezdtünk Kikivel! Ez a kedvenc Grand Slam-tornám, gratulálok az ellenfelünknek, és jövőre visszajövünk” – mondta a díjátadó ünnepségen a magyar játékos, majd stábjának, a közönségnek és a szponzoroknak is megköszönte a támogatást.

A 24 éves Babos az első magyar teniszező, aki döntőt játszhatott a felnőttek között az Australian Openen. Három és fél éve Kristina Mladenovic, 2016-ban pedig a kazah Jaroszlava Svedova oldalán jutott női párosban a fináléba Wimbledonban. Közben 2015-ben Babos az osztrák Alexander Peyával vegyes párosban volt döntős, szintén a londoni Grand Slam-versenyen.

A cseh Andrea Hlavackovával WTA-világbajnok, 24 éves Babosnak ez az első felnőtt Grand Slam-győzelme, ő az első magyar győztes a torna történetében, és az ötödik magyar, aki felnőtt Grand Slam-címet szerzett Asbóth József, Körmöczy Zsuzsa, Taróczy Balázs és Temesvári Andrea után.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?