Dakar-rali: Gyenes Emánuel a 30. helyen zárta a nyolcadik szakaszt

A motorosok mezőnyében induló Gyenes Emánuel a 30. helyen fejezte be a 2018-as Dakar-rali nyolcadik szakaszát. Az etapot a francia Antoine Meo (KTM) nyerte.

Antoine Meo 5 óra 24 perc és 1 másodperc alatt teljesítette a bolíviai Uyuni és Tupiza közötti szakaszt (498 km-es mért táv). A második helyen az amerikai Ricky Brabec (Honda) ért célba 1 perc 8 másodperces hátránnyal, harmadikként pedig az ausztrál Toby Price (KTM), 2 perc 45 másodperces hátránnyal. Gyenes Emánuel (KTM) a 30. helyen végzett, 43 perccel és 29 másodperccel maradva le a győztestől.

Összetettben továbbra is a francia Adrien Van Beveren (Yamaha) vezet (27:22:03 óra), a második helyen az argentin Kevin Benavides áll (Honda), mindössze 22 másodperces hátránnyal, a harmadikon pedig az osztrák Matthias Walkner (KTM, 6:34 perc hátrány). Gyenes a 27. helyet foglalja el, 3 óra 50 perc 52 másodperc hátránnyal.

A magyar színekben versenyző Dési János (KTM) a 64.-ként teljesítette a nyolcadik etapot, összetettben a 70. helyet foglalja el. A Dakar-rali kilencedik szakaszát, amelyre a bolíviai Tupiza és az argentínai Salta között került volna sor hétfőn, a viharveszély miatt törölték.

Kapcsolódók

Kimaradt?