Liga 1: kikapott, de az élen telel a Kolozsvári CFR

Csupán két pontos előnnyel vonulhat téli szünetre a Kolozsvári CFR, ugyanis a labdarúgó országos bajnokság idei utolsó, 22. fordulójában 2-1-re kikapott a dobogó harmadik fokán álló CSU Craiovától, miközben a fővárosi FCSB 2-0-ra legyőzte a bajnok FC Viitorult.

A hangulatra nem lehetett panasz, ugyanis az új Ion Oblemenco stadion a vendégszektor kivételével teljesen megtelt, a 26 900 nézővel országos nézőcsúcsot állítottak fel. Az oltyán gárda olasz mestere Devis Mangia óvatos taktikával küldte pályára tanítványait, a listavezető gyilkos ellentámadásának híre megelőzte Dan Petrescuékat. Az első félidő hosszabbításában a dél-romániai csapat legnagyobb reménységének tartott Băluță egy rossz felszabadítás után kapott jó beadást a CFR hatosának sarkán és verte meg fejjel Arlauskist. A gól felrobbantotta a stadiont és teljesen megváltoztatta a „játékszabályokat”. A második félidőre úgy futottak ki a vasutasok, hogy gólt kell szerezniük a pontszerzésért, ehhez képest alig 5 perc elteltével a Craiova növelte előnyét, amikor Mitriță egy óriási szabadrúgásgóllal mattolta a a CFR litván kapusát. 

Dan Petrescunak most, hogy már tényleg semmi veszítenivalója nem volt, pályára küldött még egy csatárt Omrani mellé, a baszk Urko Vera első labdarérintésével már meg is hálálta a bizalmat és csökkentette csapata hátrányát. Bár az utolsó perceket emberfölényben játszotta, a CFR már nem tudott több gólt lőni, így a Craiova megszerezte a 3 pontot.

A listavezető botlását a fővárosi FCSB is kihasználta, ugyanis Dennis Man és Momcilovic találataival 2-0-ra legyőzte a bajnok FC Viitorult. 

A 2017-es év utolsó két élvonalbeli mérkőzését hétfőn rendezik: délután a FC Voluntari fogadja a pontéhségben levő Sepsi OSK, majd este a Temesvári Poli látja vendégül fővárosi ősellenségét, a Dinamót.

Labdarúgó Liga 1, a 22. forduló eredményei
Astra-FC Botoşani 2-1
Concordia-Szászmedgyesi Gaz Metan 1-1           
CS U Craiova-Kolozsvári CFR 2-1
CSM Poli Iaşi-Juventus 3-1         
FCSB-Viitorul 2-0             
FC Voluntari-Sepsiszetgyörgyi Sepsi OSK (hétfő, 17:00)
Temesvári ACS Poli-Dinamo (hétfő, 20:00)
 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?