Két városi derbit is rendeztek Angliában a hétvégén

Megállíthatatlanul menetel a Manchester City

Két városi derbit rendeztek a Premier League 16. fordulójának hétvégi játéknapján.

Nem bírt egymással a Liverpool és az Everton, ugyanis a házigazda hiába dominálta a meccset, a hajrában Wayne Rooney büntetőből egalizált. A vége 1-1- lett, így a kékek egy ponttal térhettek haza a nagy rivális otthonából.

Az Old Traffordon feszült egymásnak a második United és a listavezető City. A kék mezes vendégek David Silva találatával megszerezték a vezetést az első játékrész hajrájában, majd már a hosszabbításban Fabian Delph hibája után Marcus Rashford használta ki a házigazda első lehetőségét. A City aztán a második félidőben is dominált, Nicolás Otamendi találata pedig 2-1-es győzelmet, három pontot ért. A kékek így 15. bajnokijukat is megnyerték, míg a vörösök hazai szériája megszakadt, ugyanis a legutóbbi 41 meccsükön nem találtak legyőzőre.

Az élcsapatok közül az elmúlt hetekben botladozó Tottenham 5-1-re győzte le a Stoke együttesét, míg az Arsenal Olivier Giroud fejesével csupán a hajrában mentett pontot a Southampton vendégeként (1-1). A harmadik londoni gigásznak, a Chelsea-nek pedig pont nélkül kellett távoznia a kieső helyen álló West Hamtől, még szombaton szenvedtek 1-0-s vereséget.

Az élmezőny: 1. Manchester City 46 pont,  2. Manchester United 35 pont, 3. Chelsea 32 pont, 4. Liverpool 30 pont

Kimaradt?