ATP-vb: 19 éve nem volt arra példa, amit a bolgár Grigor Dimitrov megvalósított

Grigor Dimitrov nyerte a férfi teniszezők londoni világbajnokságát, a vasárnapi fináléban nagy csatában, három szettben legyőzte David Goffint.

A döntő első játszmája kissé hektikusan kezdődött, a 26 éves Dimitrov az első két adogatását elveszítette, és belga ellenfele is elbukta első szervajátékát. Goffin 4:3-ig őrizte brékelőnyét, a bolgár azonban ekkor egyenlített, majd 6:5-nél ismét fogadóként nyert, ezzel övé lett a szett.

A másodikban már sokkal jobban vigyáztak szerváikra a felek, a szakasz egyetlen brékjét Goffin érte el, így egyenlített.

Az elődöntőben Rogert Federert búcsúztató Goffin a harmadik szett első játékában három bréklabdához jutott, ám a bolgár nem adta adogatását, s ettől olyan erőre kapott, hogy a folytatásban esélyt sem adott riválisának: a döntőjátszmát 6:3-ra nyerve karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratta. Az ATP világbajnokságok történetében utoljára 1998-ban volt példa arra, amit Dimitrov végrehajtott, vagyis, hogy első részvétele alkalmával meg is nyerje a trófeát. Akkor a spanyol Alex Corretjának sikerült ez a fegyvertény. 

A mérkőzés 2 óra 32 percig tartott.

Eredmény, döntő:

  • Grigor Dimitrov (bolgár, 6.)-David Goffin (belga, 7.) 7:5, 4:6, 6:3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?