A Kemény-csapatnak meg kell vernie a románokat

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott második csoportmérkőzésén 11-10-es vereséget szenvedett Montenegrótól.molnar

A találkozón végig az ellenfél vezetett. A magyarok a nyitó körben is veszítettek, Szerbiától kaptak ki 14-10-re. 

Az Európa-bajnok szerbektől elszenvedett vereség után az Eb-2. montenegrói csapattal szemben szállt vízbe az olimpiai címvédő magyar válogatott, amelynek szurkolói parázs hangulatot teremtettek a teltházas Vízilabdacsarnokban.

Néhány kihagyott helyzet után a montenegróiak szerezték az első gólt emberelőnyből, Hosnyánszky szintén fórból válaszolt. Mladan szép és eredményes ejtése után mindkét oldalon kimaradt egy-egy létszámfölényes helyzet, majd a csapatkapitány Biros lövésével szemben volt tehetetlen Scepanovic (2-2).    

A második negyed is montenegrói góllal indult, előnyből Varga Dániel egyenlített. Jokic távoli bombájával megint csak az ellenfél vezetett, amely emberelőnyből két góllal elhúzott. Szintén fórból Kásás szépített. A montenegróiak újra értékesítettek egy előnyt, majd egy szépen végigjátszott támadás végén Varga Dániel továbbított a hálóba (5-6).

Az egyenlítés helyett azonban megint az Eb-ezüstérmes ellenfél percei következtek, s a harmadik nyolc perc elején először volt háromgólos a hátrány. Kemény Dénes Szécsi helyett Nagy Viktort küldte be a kapuba, majd Hárai és Steinmetz talált be egyformán előnyből. A montenegróiak is belőttek egy fórt, aztán Biros szépített (8-9).  {loadposition OTP}

A záró negyed két büntetővel indult: Janovic és Biros lőtt gólt. A magyar együttes kétszer is támadhatott az egyenlítését, de megint montenegrói találat következett, amire Hárai válaszolt - úgyszintén előnyből. Kimaradt helyzetek után az utolsó percben Kemény Dénes időt kért, miközben zúgott a Mindent bele! és a Mindenki szurkoljon! Létszámfölényes szituációban azonban Varga Dénes a kapufát találta el. Az utolsó hat másodpercre még a magyaroknál volt a labda, de Varga Dénes kiszorított helyzetből nem tudott gólt lőni (10-11).

Kemény Dénes: még nincs minden veszve

"Lényegesen jobban játszottunk, mint a szerbek ellen, de az eredményjelző az igazságot mutatja" - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány. - "Megint elkerülhető gólokat kaptunk, nem a tíz lőtt gól kevés, hanem a tizenegy kapott sok. Még nincs semmi veszve, a most a következő mérkőzésre kell koncentrálni, a románok ellen."

Kemény Dénes együttese a harmadik fordulóban csütörtökön a Kovács István vezette Románia csapatával találkozik romániai idő szerint 17:30-kor. A román együttes az első fordulóban 13-4-re győzött a házigazda nagy Britannia ellen. A második fordulóbeli mérkőzését kedden, július 31-én játssza 21.40-től a Egyesült Államok ellen. 

Kimaradt?