Sepsi SIC: európai vereség, hazai győzelem

Egy Európa-kupabeli vereséget és egy hazai győzelmet könyvelt el az elmúlt napokban a Sepsi SIC női kosárlabdacsapat.

A sepsiszentgyörgyi zöld-fehéreknek két-három naponta kell hazai vagy európai bajnokságban helyt állniuk, mutatott rá Zoran Mikes vezetőedző, aki szerint ebben a zsúfolt versenynaptárban mindig el kell felejteniük, ami mögöttük van, és koncentrálniuk kell a következő mérkőzésre.

A Sepsi SIC múlt csütörtökön a lengyelországi Energa Torun otthonában vereséggel kezdte meg Európa-kupabeli szereplését. A csapatnak sérülés miatt több kulcsjátékosát is kénytelen volt nélkülöznie, így Annemarie Gödri-Părău csapatkapitány és Ruzica Dzankic is kispadon maradt, viszont pályára ált az elmúlt napokban leigazolt 23 éves amerikai Sydney Wallace. Bátortalanul és sok hibát elkövetve játszottak Lengyelországban, így a vendéglátó Energa Torun megérdemelten nyerte meg 84–69-re a találkozót.

A Sepsi SIC Lengyelországból egyenesen a Galaci Phoenix otthonába utazott, ahol a női Nemzeti Liga 3-ik fordulójában eredményesen játszott bajnokit, 69 – 82 arányban győzték le a vendéglátójukat. A galaci mérkőzés végén Zoran Mikes tréner rámutatott: ellenfelüknek hét napja volt, hogy felkészüljön erre a mérkőzésre, és nagyon motiváltak is voltak, hiszen minden csapat a bajnokot akarja legyőzni.

„A galaci meccs előtt sokat utaztunk és volt egy dobóedzésünk, illetve a játékunkra hatással volt az is, hogy az Európa-kupában veszítettünk az Energa Torun ellen. A második félidőben jobban koncentráltunk, de az első játékrészben elkövetett hibák segítenek abban, hogy a következő mérkőzésen jobbak legyünk. Fel kell készülnünk arra, hogy mindenki hatalmas motivációval lép pályára a címvédő ellen, nekünk pedig úgy kell viselkednünk, ahogy egy bajnokhoz illik”, értékelt Zoran Mikes.

Szerdán törököket látnak vendégül

A Sepsi SIC szerdán 19 órától ismét hazai pályán, a Sepsi Arénában lép pályára, amikor az Európa-kupa sorozat keretében a törökországi Hatay BB-t látják vendégül. A zöld-fehérek edzője, Zoran Mikes szerint a Hatay BB ellen lesz a legnehezebb mérkőzésük úgy taktikailag mint fizikailag, viszont mentálisan ez lesz a legkönnyebb, mert nincs, amit veszíteniük.

„A legtöbbet kell kihoznunk magunkból, és ha ezt megtesszük, senki nem lesz csalódott, az eredménytől függetlenül. Ha nyerünk, az lesz az Európa-kupa legnagyobb meglepetése, hiszen a törökök olyan csapatot építettek, amely a versenykiírás megnyerésére hajt”, nyilatkozta a sepsiszentgyörgyiek trénere, aki szerint a sérült játékosok miatt nem keres kifogásokat, próbálják a lehető legjobb lehetőséget megtalálni és igyekeznek az új játékost a lehető legjobban beépíteni. „Mindezek ellenére a lányok mindent megtesznek a Hatay BB ellen" – mondta Zoran Mikes.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?