Bundagyanú miatt bírósági felügyelet alá helyezték az UTA egyik vezetőjét

Nem a csapat gyenge szerepelése az egyetlen gond az Aradi UTA-nál: a Bukaresti Törvényszéki Ügyészség korrupció vádjával eljárást indított a patinás aradi klub két vezető tisztviselője, Claudiu Drăgan versenyigazgató és Dorin Stana titkár ellen, akiket a múlt idénybeli Foresta Suceava–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK másodosztályú labdarúgó-mérkőzés eredményének befolyásolásával vádolnak.

Mint annak idején megírtuk, a korrupcióellenes hatóság júniusban házkutatást tartott az aradi futballklub székhelyén, a vezetőségből több személyt pedig ki is hallgattak. Azt gyanították, hogy a 2016–2017-es idényben még májusban rendezett meccsen pénzzel motiválták a moldvaiakat, hogy megállítsák a szentgyörgyiek menetelését (a most már első ligás Sepsi akor az UTA fő riválisa volt a feljutásért folyó versenyben). A Foresta és a Sepsi vezetői tagadták, hogy ilyesmi történt volt, vagy, hogy ők jelentették volna fel az aradiakat (amit az ügyészek állítottak), miként az UTA elöljárói is „tisztának” vallották magukat. Az a meccs egyébként a háromszékiek 4–2-es diadalával végződött.

Az ügyészség hétvégi közleménye most már a bíró megkörnyékezéséről írt: e szerint a Foresta–Sepsi mérkőzés játékvezetőjének ajánlottak 13 500 lejt a nevezett aradi sportvezetők, és a közvetítésben Ionuţ Vlădulescu szövetségi megfigyelő és Claudiu Baboia, Bukaresti Municípumi Labdarúgó-szövetség főtitkára vállalt szerepet. Az aradiak közül Claudiu Drăgant (az UTA, a Progresul, az „U” Craiova, a petrozsényi Jiul, a FC Argeş és a Dinamo egykori csatárát) 60 napos bírósági felügyelet alá helyezték, Dorin Stana pedig szabadlábon védekezhet.

Az UTA vezetősége közleményben állt ki az érintett személyek mellett, az egyesület és vezetői ártatlanságát hangoztatva. „A tisztességre és sportszerűségre építkező UTÁ-tól” távol áll az ilyesmi – írták –, hozzátéve, hogy a csapat csak a pályán elért eredmények alapján szeretne babérokat aratni. A klubvezetés hangsúlyozta, hogy együttműködnek az ügyészséggel, viszont a vizsgálat befejezésével jogi úton próbálnak elégtételt venni azokon, akik „alaptalanul rossz fényt vetettek a klub hírnevére”.

A legutóbbi két idényben az élvonalba jutást az osztályozón elbukó UTA most nem remekel a pontvadászatban; 11 forduló után a kieső, 16. helyen áll 11 ponttal, és már a harmadik edzőt „fogyasztja”. Vasárnap hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Târgu Jiu-i Pandurii-val úgy, hogy kétgólos hátrányból állt fel, és bár a győzelmet is megszerezhette volna, a 87. percben tizenegyest hibázott Burla révén. Az aradi csapat legutóbb a harmadik fordulóban nyert.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?