US Open: a nőknél amerikai csata lesz az egyik elődöntőben

Sloane Stephens és Venus Williams is döntő játszmában, tie-breakben nyert az amerikai nyílt teniszbajnokság negyeddöntős mérkőzésén, így majd egymás ellen játszanak a döntőbe jutásért.

A 24 éves Stephens a lett Anastasija Sevastovát győzte le úgy, hogy a döntő szettben brékhátrányba is került. Az amerikai játékos – aki lábműtétje után Wimbledonban vívott először tétmérkőzést idén – karrierje második Grand Slam-torna elődöntőjére készülhet, az elsőt 2013-ban Ausztráliában játszotta.

A másik negyeddöntőben a 37 éves Venus Williams és a cseh Petra Kvitova csapott össze. Az egymás elleni mérkőzések mérlege 4-1-volt a cseh javára, és eddigi minden mérkőzésük nagy csatában dőlt el. Nem volt ez másképp az Arthur Ashe Stadionban sem, de ezúttal Williams húzta be a meccset a rövidítésben. Williamsnek ez lesz az idei harmadik Grand Slam elődöntője, miután Ausztráliában és Wimbledonban is döntőt játszott, utoljára 15 éve sikerült egy szezonban három Grand Slam versenyen is a legjobb négy közé jutnia.

A férfiaknál egy három szettes sima és egy hajnali összecsapást hozott az első két negyeddöntő. A 12. kiemelt spanyol Pablo Carreno-Busta 6:4, 6:4, 6:2-es eredménnyel győzte le a argentin Diego Schwartzmant. A másik negyeddöntőben, amely helyi idő szerint hajnali kettőkor fejeződött be, a dél-afrikai Kevin Anderson négy szettben búcsúztatta az amerikai Sam Querreyt.

US OPEN, NEW YORK (50 400 000 dollár, kemény pálya)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

  • Stephens (amerikai)–Sevastova (lett, 16.) 6:3, 3:6, 7:6
  • V. Williams (amerikai, 9.)–Kvitová (cseh, 13.) 6:3, 3:6, 7:6

HELYI IDŐ SZERINT SZERDÁN JÁTSSZÁK

  • Ka. Plísková (cseh, 1.)–Vandeweghe (amerikai, 20.)
  • Keys (amerikai, 15.)–Kanepi (észt)

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

  • Anderson (dél-afrikai, 28.)–Querrey (amerikai, 17.) 7:6, 6:7, 6:3, 7:6
  • Carreno-Busta (spanyol, 12.)–Schwartzman (argentin, 29.) 6:4, 6:4, 6:2

Helyi idő szerint szerdán játsszák

  • Nadal (spanyol, 1.)–Rubljov (orosz)
  • Federer (svájci, 3.)–Del Potro (argentin, 24.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?