Ismét nem lett világelső Simona Halep

Simona Halep elveszítette a Cincinattiben zajló, 2.536.154 dollár összdíjazású kemény pályás tenisztorna női versenyének döntőjét és így ismét elszalasztotta az alkalmat, hogy átvegye a WTA világranglista vezetését. A román játékost, mindössze 56 perc alatt, két sima szettben, 6-1, 6-0 arányban győzte le a spanyol Garbine Muguruza.

Halep a Roland Garos döntő (amelyet Osztapenko ellen veszített el), illetve a wimbledoni negyeddöntő (ahol Kontával szemben maradt alul) után, harmadik esélyét hagyja ki, hogy világelső legyen. Hétfőn Simona mindössze öt pont hátrányban lesz a világelső Karolina Pliskovával (Csehország) szemben.

Halep mereven, statikusan játszott, nagyon sokat hibázott és ezt kihasználta Muguruza. Összesen két bréklabdája volt, mindkettő a második szettben, amikor a spanyol játékos 3-0-ra vezetett, ám a meccs leghosszabb, 11 perces játéka végén ezeket sem tudta érvényesíteni.

Halep csak 28 pontot nyert (Muguruza 58-at), mindössze 42 százalékkal nyerte meg az első, és 11 százalékkal a második adogatásai mögötti pontokat. Simona 6 nyerőt ütött és 20 ki nem kényszerített hibát vétett, szemben Muguruzával, aki 8 nyerője mellé csak 15 ki nem kényszerített hibát vétett.

A 23 éves Muguruza (WTA - 6.) pályafutása során két Grand Slam-tornán győzött: tavaly Roland Garosban, idén pedig Wimbledonban.

Simona Halep teljesítményéért 260.970 dollárt és 585 WTA pontot kap.

A cincinatti torna női páros versenyének döntőjében Monica Niculescu és a tajvani Hszie Su-vej 4-6, 6-4, 10-7 arányú vereséget szenvedett a másodikként kiemelt, Csan Jung-zsan (Tajvan)/Martina Hingis (Svájc) párostól. 

Kapcsolódók

Kimaradt?