Maros Kosárlabda Klub: leigazolták, majd bejelentette visszavonulását

Az utóbbi napokban Darius Hargrove és LaMarcus Reed is cserbenhagyta a Maros Kosárlabda Klubot, az amerikai légiósokkal hiába kötöttek szerződést, egyikük sem fog a csapatnál játszani.

Darius Hargrove érkezését július végén jelentette be a Maros KK, később pedig egy rövid interjú is megjelent az amerikai bedobóval a klub honlapján.

„Mindig is szerettem volna Marosvásárhelynek játszani. Többször is közel álltam az aláíráshoz, mindig is úgy éreztem, hogy jó lett volna számomra” – nyilatkozta korábban Hargrove, aki ezt követően döntött úgy, hogy befejezi pályafutását. A sportolót menedzselő iroda erről szerdán értesítette Béres Lórántot, a Maros KK elnökét.

A váratlan fejlemény után a Maros KK vezetői gyorsan léptek és leigazolták Hargrove posztjára az amerikai-görög Demarius Bolds-t, ő az elmúlt idényben a Lavrio BC csapatában szerepelt.

Különös módon LaMarcus Reed is meggondolta magát, miután szerződést kötött a marosvásárhelyi kosárlabdaklubbal. Az amerikai légiós a Maros KK közleménye szerint időközben Izraelből kapott ajánlatot, amelyet úgy tűnik, el is fogadott.

„Klubunk mielőbb fel fogja venni a kapcsolatot a játékossal, az ügynökével, valamint az érintett izraeli klubbal. Első lépésként a Maros KK kérte a játékos zöld kártyájának zárolását a Román Kosárlabda Szövetségnél” – olvasható a közleményben.

Nemrég a Maros KK idénnyitó sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az anyagi gondok miatt az idei csapat 40–45 százalékkal „olcsóbb” lesz, mint az előző években. A kerettagok augusztus 20-án gyűlnek össze, az edzőtáborozást pedig itthon tartják.

Kimaradt?