Simona Halep bejutott a negyeddöntőbe Cincinnatiban

Simona Halep bejutott a Cincinnatiban (Ohio) zajló, 2.536.154 dollár összdíjazású, keménypályás WTA tenisztorna negyeddöntőjébe, miután 6-4, 6-3 arányú győzelmet aratott a lett Anasztaszija Szevasztova fölött.

A második helyen kiemelt 25 éves Halepnek 1 óra 18 percre volt szüksége, hogy túljusson ellenfelén, noha nem játszott a tőle elvárható színvonalon.

Az első játszmában Halep 2-0-ra vezetett, amikor visszaesett és a lett játékos zsinórban négy játékot nyert, köztük két breaket nullára. Darren Cahill, Simona edzője bejött a pályára és az eredmény nem maradt el: a román játékos 6-4-re nyerte a szettet. A második játszmában némiképpen hasonlóan történtek a dolgok: Halep 3-0-ra vezetetett, Szevasztova 3-2-re feljött, Cahill bejött, Simona 6-3-ra nyert.

Halep 4 kettőshibát követett el, 15 nyerőt ütött és 28 ki nem kényszerített hibát vétett. Szevasztova 14 nyerőt ütött és nem kevesebb mint 36 ki nem kényszerített hibát vétett.

A román játékos, aki a a negyeddöntőben a brit Johanna Kontával játszik majd, eddigi teljesítményéért 60.105 dollárt és 190 WTA pontot kap.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?