Papírforma: Daum marad a román válogatott edzője

A 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének végéig biztosan Christoph Daum marad a román válogatott szövetségi kapitánya.

A német edzőt megerősítette posztján Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnöke. Burleanu kedden elmondta, hogy a FRF szakértői kiértékelték Daum eddigi munkáját, ez alapján nem merült fel a német tréner menesztése. Burleanu szerint van alapja annak, hogy a válogatottnak szurkolók jobb eredményeket reméljenek.

„Hogy minden találgatást elhárítsunk, (Daum) végigviszi a jelenlegi mandátumát, vagyis a selejtezők végéig ő marad a szövetségi kapitány” – nyilatkozta Burleanu, aki hozzátette, a vb-selejtező után újabb jelentés készül, majd leülnek tárgyalni Daummal az esetleges folytatásról.

A válogatott első külföldi szövetségi kapitánya eddig nyolc mérkőzésen irányította a román csapatot. Két győzelem, három döntetlen és három vereség a mérlege. Románia csak a negyedik helyet foglalja el vb-selejtezős csoportjában, az első helyezett Lengyelország előnye tíz, Montenegró és Dánia előnye pedig négy pont.

Kimaradt?