Új stadiont építhetnek Temesváron

Nicolae Robu temesvári polgármester azt nyilatkozta kedden a ProSport Live műsorban, hogy az Országos Beruházási Társasághoz (CNI) benyújtottak egy stadionépítési tervet. Az új aréna befogadóképessége 30–42 ezer fő körüli lehet.

„Temesváron egy új stadion építését tervezzük. A stadionokat mindenhol állami pénzből építette fel az Országos Beruházási Társaság, leszámítva a CFR-stadiont. Reméljük, eljön Temesvár ideje is. A projektben 42 ezer férőhelyes stadion szerepel, de nem haragszunk meg akkor sem, ha 30 ezer férőhelyes lesz, ha így jobban megfelel a CNI-nek” – mondta a városvezető.

A stadionépítés egy nagyszabású, városfejlesztési tervnek lehet a része. Mint ismert, Temesvár 2021-ben Európa kulturális fővárosa lesz.

A Dan Păltinișanu Stadiont – amelyet leginkább az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokságban szereplő ACS Poli csapata használ – eredetileg 1960. és 1964 között húzták fel, majd később három alkalommal is felújították. A bukaresti Arena Națională után a temesvári a második legnagyobb létesítménynek számít a Liga 1-ben.

Kimaradt?