Marian Cozmára emlékeznek Sepsiszentgyörgyön

Gyertyagyújtással tisztelegnek a sepsiszentgyörgyi sportcsarnok előtt a négy évvel ezelőtt, Veszprémben meggyilkolt Marian Cozma sportoló emlékének. A háromszéki megyeszékhely lakóit péntek este 8 órára a sportcsarnok előtti térre várják, hogy gyújtsanak gyertyát és helyezzenek virágot a sportoló fotója elé, tájékoztatott a megemlékezés kezdeményezője Mădălin Guruianu.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat liberális párti képviselője elmondta: a megemlékezést az is indokolja, hogy Sepsiszentgyörgy testvérvárosa a magyarországi Veszprém, ahol négy évvel ezelőtt leszúrták Marian Cozmát. Mădălin Guruianu szerint a kézilabdázó a románok és magyarok közti barátság szimbólumává vált.mariancozma

„Értelmetlen halála megértette, hogy le kell bontanunk az etnikumok közti válaszfalat, és együtt gondolkodjunk, legyünk románok és magyarok egyaránt”, fejtette ki Mădălin Guruianu. Hozzátette: „mi akik együtt élünk itt Kovászna megyében nem mulaszthatjuk el a Marian Cozmáról való megemlékezést, és nem feledhetjük a veszprémiek megható viszonyulását a gyilkosságot követően”.

Marian Cozmát 2009. február 8-án, egy veszprémi szórakozóhelyen késelték halálra.

Kimaradt?