Vizes vb: Gyurta elszúrta, de azért voltak sikeresebb magyarok is

Mint korábban külön cikkben megírtuk, London olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel nem jutott be az erősebbik számának számító 200 méteres mellúszás döntőjébe sem. Ennek ellenére volt azért részük sikerélményben a Duna Arénába kilátogató magyaroknak, ugyanis a 200 férfi méteres hátúszás előfutamaiból ketten is elődöntőbe jutottak, a 4x200-as nő vegyesváltó pedig egyenesen a döntőbe kvalifikálta magát.

Bernek Péter a második, Telegdy Ádám pedig a nyolcadik idővel jutott az elődöntőbe 200 méter háton. Mindkét magyar az utolsó, azaz az ötödik előfutamban szerepelt, egymás mellől, a 2-es és a 3-as pályáról vágtak neki a versenynek: a 25 éves Bernek - a szám 2010-es ifjúsági olimpiai bajnoka - kiválóan szerepelt, a táv felénél közel egy testhossz volt az előnye. Végül a hajrában az amerikai Ryan Murphy megelőzte, de így is kiváló, 1:56.53-as idővel ért célba, amely közel van az 1:55.88-as, 2012-es országos csúcsához. "Erősen kellett úszni, hiszen három nappal ezelőtt volt számom, talán az első száz erősebb volt, mint kellett volna, de így a végére vissza tudtam venni picit. Kiestek olyan nevek, akikre nem számítottam, mint például a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes Radoslaw Kawecki - mondta az MTI-nek Bernek. Hozzátette, délután megpróbál regenerálódni és az elődöntőben megúszni az országos csúcsot, "ami kell a döntőhöz ebben az erős mezőnyben."    

A 21 esztendős Telegdy lassan kezdett, de folyamatosan jött fel, s végül 1:57.41-es idővel negyedikként ért célba, kevesebb mint három századra megközelítette 1:57.17-es egyéni legjobbját. "Nem bízhattam a véletlenre a dolgot, azt azért nem gondoltam volna, hogy a nyolcadik idővel megyek tovább. Délután még erősebben kell majd úsznom, igaz, úgy érzem, a kezdésben nem sok van már, de a befejezésben igen" - mondta Telegdy.

Döntős a női 4x200 méteres gyorsváltó

A Késely Ajna, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Gyurinovics Fanni összeállítású 4x200 méteres női gyorsváltó bejutott a fináléba csütörtökön a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. Mivel csak tíz csapat nevezett, így egyetlen futamban döntötték el, hogy melyik nyolc indulhat az esti döntőben. A magyar váltó 7:55.77 perces idővel a hetedik lett, azaz ott lesz a fináléban.

Az előfutamot a kínaiak nyerték 7:51.75 perccel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?