banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Tour de France: pöttyös, francia siker az utolsó hegyi szakaszon

A hazai közönség előtt szereplő Warren Barguil nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 18., csütörtöki szakaszát. Összetettben a címvédő Chris Froome megőrizte vezető pozícióját.

Csütörtökön 179,5 kilométer várt a mezőnyre, egy első kategóriás emelkedővel, a befutóban pedig a kiemelt kategóriás Col d'Izoard csúccsal.

A szakasz döntő részében népes szökevénycsoport haladt a főmezőny előtt, melynek létszáma állandóan változott. Még a hajrá előtt aztán a főmezőny is megérkezett, majd több támadás történt, amely során Froome végig kontroll alatt tartotta közvetlen riválisait, Barguil pedig összetettben nem volt veszélyes rá nézve.

A hegyi pontversenyben élen álló, azaz pöttyös trikós Barguil behozhatatlan előnyre tett szert, és ha sikeresen célba ér, a Sunweb 25 éves francia kerekese nyeri ezt a kategóriát.

A vasárnapig tartó viadalon pénteken az Embrun és Salon-de-Provence közötti 222,5 kilométeres szakasz vár a mezőnyre. A párizsi befutóig összesen 3540 kilométert teljesítenek a résztvevők.

Tour de France, 18. szakasz

(Briancon–Izoard, 179,5 km.)
1. Warren Barguil (francia, Sunweb) 4:40:33 óra
2. Jhon Darwin Atapuma (kolumbiai, UAE) 20 mp hátrány
3. Romain Bardet (francia, AG2R La Mondiale) azonos idővel
4. Chris Froome (brit, Sky) azonos idővel
5. Rigoberto Uran (kolumbiai, Cannondale-Drapac) 22 másodperc hátrány.

Az összetett élcsoportja:
1. Chris Froome 78:08:19 óra
2. Romain Bardet 23 mp hátrány
3. Rigoberto Uran 29 mp hátrány

Kimaradt?