Kapusposzton erősített a Székelyudvarhelyi KC

Világ- és Európa-bajnokságot megjárt, a fehérorosz válogatottban is szereplő kapust igazolt a Székelyudvarhelyi KC. A klub honlapjának beszámolója szerint Vjacsaszlav Szaldacenka (Viachaslau Saldatsenka) egyike a világ legtehetségesebb kapusainak.

Az 1994. július 23-án született fehérorosz kézilabdázó nemrég kipróbálhatta magát a sportág legerősebb bajnokságában, vagyis a Bundesligában. A HBW Balingen idén februárban szerződtette Szaldacenkát, aki ezt megelőzően az SKA Minszk csapatánál védett hat éven keresztül.

A Handball Planet szakportál a 2016-os lengyelországi Európa-bajnokság legjobb fiatal kapusának választotta meg az udvarhelyiek legújabb légiósát. Szaldacenka ugyanakkor hazája nemzeti csapatával részt vett az idei franciaországi világbajnokságon is. A 189 centiméter magas, 84 kilogrammos hálóőr a 2012/13-as idényben megnyerte a Challenge Kupát minszki nevelőegyesületével.

„Az SzKC két éves szerződést kötött a kapussal, ezzel ezen a poszton hárman versengenek, a keretünk tagja ugyanis Rangel Luan da Rosa és Buzogány Barna” – írja az szkc.ro.

A Székelyudvarhelyi KC ezen a nyáron a következő játékosokat igazolta még le: Szőke Marius (irányító), Buzogány Barna (kapus, az ifi csapatból érkezett), Milos Dragas (szerb átlövő), Djordje Golubovics (szerb átlövő), Andrei-Gabriel Voinea (beálló), Antonio Kovacevic (horvát szélső), Vjacseszlav Szadovij (ukrán átlövő).

Tálas Huba, Andrei Mihalcea, Goran Kuzmanoszki, Cristian Ghiță, Makszim Baranau, illetve Rangel Luan da Rosa marad Székelyudvarhelyen, de a tavalyi keretből nyolcan távoztak: Goce Ojleszki, Milorad Kukoszki, Petar Jokanovics, Mitar Markez, Josip Peric, Vitalij Komogorov, Chike Onyejekwe és Szász András.

A Román Kézilabda Szövetség nemrég kialakította a férfi kézilabda Nemzeti Liga következő idényének programját. Az SzKC az első fordulóban a CSM Focșani-nal játszik hazai pályán, a bajnokság szeptember első hétvégéjén kezdődik.

Kapcsolódók

Kimaradt?