Kolumbiai bringás nyerte a Szebeni Körversenyt

Az utolsó szakasz Eduard Grosu sikerével végződött, de összetettben a kolumbiai Egan Arley Bernal Gomez zárta az első helyen a Szebeni Körverseny 2017-es kiadását.

A Nemzetközi Kerékpár Szövetség (UCI) versenynaptárához tartozó, 2.1-es besorolású viadalon 114-en álltak rajthoz, az össztáv 734 kilométer volt, amiből több mint száz kilométert különböző emelkedőkön kellett megtenniük a versenyzőknek.

A Szebeni Körverseny öt szakaszából kettőn az olasz Androni Giocattoli-Sidermec csapat 20 éves kolumbiai versenyzője volt a leggyorsabb. Egan Arley Bernal Gomez három kategóriában is első lett, övé lett a sárga (összetettbeli első), a narancssárga (legjobb U23-as fiatal) és a fehér (egyéni pontverseny legjobbja) trikó.

Eduard Grosu kapta a legjobb román versenyzőnek járó piros trikót, a német Fußnegger Moritz a hegyeken gyűjtötte a legtöbb pontot, míg a svájci Lüscher Damian a sprinterek pontversenyében győzött. A csapatok közül a svájci Roth–Akros teljesített a legjobban, második lett a holland Team Differdange – Losch, harmadik az olasz GM Europa. A román válogatott az utolsó, 18. helyen végzett.

A szervezők összesen 27 ezer euró pénzdíjat osztottak szét a versenyzők között, akik a Szebeni Körversenyen 740 UCI-pontot gyűjthettek.

Kimaradt?