Svéd átlövővel teljes a CSM București kerete

A női kézilabda Nemzeti Liga győztese leigazolta Sabina Jacobsent, a svéd válogatott átlövő kétéves szerződést kötött a CSM București együttesével.

„Női kézilabdacsapatunk kerete a 2017/18-as idényre most már teljes. Az utolsó érkező a svéd Sabina Jacobsen, aki két éves szerződést írt alá és a kilences számú mezt fogja viselni” – adta hírül hétfőn a fővárosi egyesület.

 

A 28 éves kézilabdázó karrierje kezdetén a Lugi HF csapatánál játszott, majd Dániába szerződött és 2012–2014 között a Randers HK játékosa volt. Az elmúlt három évben az FC Midtjyllandnál szerepelt, ahol a CSM București jelenlegi edzőjével, Helle Thomsennel dolgozott együtt.

Sabina Jacobsen eddig 98 mérkőzést játszott a svéd válogatottban, ezeken 130 gólt szerzett. A nemzeti csapattal 2010-ben ezüst-, négy évvel később bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon.

A svéd átlövő elmondta, nagyon örül, amiért a világ egyik legjobb csapata szerződtette le. „Nem szeretek veszíteni, azért vagyok itt, hogy nyerjek” – nyilatkozta a skandináv légiós.

Korábban a CSM București megszerezte az új szezonra Cristina Neagut (Buducsnoszt Podgorica), Marit Malm Frafjordot és Amanda Kurtović-t (mindketten Larvik HK), illetve a szélső Aneta Udriștioiut (HC Dunărea Brăila). A klub meghosszabította Line Jörgensen, Gnonsiane Niombla, Camille Ayglon Saurina, Jelena Grubišić és Isabelle Gulldén szerződését.

A CSM București az EHF Bajnokok Ligája csoportkörének múlt heti sorsolásán a dán Nyköbing Falster, a szlovén RK Krim és a lengyel Vistal Gdynia gárdájával került egy csoportba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?