Minifoci-Eb: Románia és Magyarország is döntőbe juthat

Péntek este a román és a magyar válogatott is elődöntőt játszik Brnóban, a nyolcadik alkalommal megszervezett kispályás labdarúgó-Európa-bajnokságon.

A csehországi esemény csütörtökön már a negyeddöntőhöz érkezett. Az első mérkőzésen a magyarok izgalmas körülmények között búcsúztatták a lengyeleket. Béres Ferenc a rendes játékidő végén egyenlítette ki 1–1-re az állást – ekkor a magyar válogatott vészkapussal vezetett támadásokat. Büntetőpárbaj következett, itt pedig a magyarok voltak pontosabbak, három hetest értékesítettek, míg a lengyelek csak kettőt.

​Románia válogatottja 2010 és 2015 között mindegyik kontinenstornát megnyerte, s bár a tavalyi székesfehérvári Eb-n a címvédő kiesett a legjobb 16 között, Brnóban ismét dobogós helyen végezhet az együttes, amely egyébként az első helyet foglalja el az Európai Minifoci Szövetség (EMF) ranglistáján. A románok a jelenlegi torna negyeddöntőjében a franciákat győzték le 1:0-ra, a gólt Popa Ioan Mircea szerezte a nyolcadik percben.

Románia a házigazda Csehországgal, Magyarország pedig Oroszország csapatával elődöntőzik péntek este.

A kispályás futballt a hivatalos szabályok szerint csapatonként öt mezőnyjátékos és egy kapus játssza, 26-30 méter széles, illetve 46-50 méter hosszú pályán. Az alap játékidő 2x20 perc.

EMF Euro 2017, Brno (Csehország)

A negyeddöntő eredményei
Magyarország–Csehország 1:1, büntetőkkel 3:2
Bosznia-Hercegovina–Csehország 0:4
Románia–Franciaország 1:0
Szlovénia–Oroszország 0:1

Az elődöntőben (péntek, június 16.)
19.30 Magyarország–Oroszország
21.00 Románia–Csehország

Kimaradt?