Kettős győzelemmel tartotta meg élvonalbeli tagságát az ACS Poli

A Liga 1-ben szerepel a következő labdarúgó idényben a temesvári ACS Poli, miután a visszavágón is legyőzte az aradi UTA-t.

Korán ledolgozta az egygólos hátrányát az UTA az I. Ligáért játszott osztályozó csütörtök délutáni visszavágóján. Az aradi futballcsapat már az ötödik percben vezetőshez jutott Curtuiuş révén, aki Petre visszafejelt labdát továbbította közelről a temesváriak hálójába. A Világoson rendezett mérkőzés vendégei azonban bő tíz perc után egyenlítettek, nemsokára pedig a vezetést is átvették.

A második félidő kiegyenlített játékot hozott, ámaz UTÁ-ban nem volt meg az átütő erő, míg a temesváriak az eredmény tartására törekedtek, és nem kockáztattak. Így is ők adták meg a kegyelemdöfést, miután a pár perccel korábban beállt Henrique kihasználva a két középső aradi védő tétovázását, megszerezte a labdát és könnyedén átemelte Miron kapuson.

Az UTA egymást követő két évben a második osztályozót veszítette el, ezúttal kettős vereséggel, 2–5-ös összesítéssel maradt alul. Az élvonal alsóházi rájátszásának 6. helyén végzett Poli megőrizte tagságát az első osztályban, a II. Liga 3. helyén végzett UTA pedig ősztől ismét próbálkozhat a feljutással.

UTA–Temesvári ACS Politehnica 1–3, gólszerzők: Curtuiuş (5. p.), illetve Bărbuţ (17. p.), Drăghici (22. p.), Henrique (87. p.).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?