MOL Liga: eddig kilenc induló van, köztük egy bécsi klub

Az oszták Vienna Capitals második számú együttesének csatlakozásával még nemzetközibb lesz a jégkorong MOL Liga a magyar szövetség (MJSZ) szerint.

Boros Péter, az MJSZ kommunikációs igazgatója az M1 csatornának elmondta, az EBEL-győztes bécsiek második gárdája is remek játékerőt képvisel, így javulhat a bajnokság színvonala. „A második csapatban is olyan osztrák válogatottat megjárt és oda készülő, vagy akár ott szereplő játékosok vannak, akik mondjuk a légiósok miatt nem férnek be az EBEL-csapatba, tehát itt azért egy nem akármilyen második együttesről beszélünk” – hangsúlyozta.

A legutóbbi idényben 11 csapatos MOL Liga következő idényében 9 induló biztos, miután az elmúlt szezon együttesei közül a Dunărea Galați a többi együttes kérésére, míg a Debreceni HK és a szerb HK Beograd pénzügyi problémák miatt nem vállalja az indulást.

A hajdúságiak múlt pénteken jelezték, bizonytalan anyagi helyzetük okán, illetve szponzorok hiányában nem neveznek a 2017/18-as idényre. Mint Egri Gergely sportigazgató leszögezte, ez a döntés „derült égből villámcsapásként” érte az MJSZ-t. A szövetség azonban minden lehetőséget megvizsgál annak érdekében, hogy ne csökkenjen a magyar csapatok száma.

A szabadkártyával rendelkező Vasas jégkorong-szakosztályának elnöke, Szuper Levente elmondta, a piros-kékek ebben a szezonban nem veszik át a Debrecen helyét. „Nem szeretnénk egyetlenegy lépcsőfokot sem kihagyni, hanem ugyanúgy strukturálisan fölépíteni, ahogy az építkezést elkezdtük. Ha itt lesz az ideje – én úgy gondolom, a következő szezonban –, akkor reálisan el tudunk majd indulni mi is” – fejtette ki.

A szeptemberben rajtoló MOL Liga küzdelmeit az M4 Sport közvetíti.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?