Több tízezer francia énekelte az angol himnuszt

A francia labdarúgó-válogatott kedden 3-2-re legyőzte az angol csapatot a párizsi Stade de France-ban rendezett barátságos mérkőzésen.

Több mint 80 ezer szurkoló mellett Emmanuel Macron francia elnök és Theresa May brit miniszterelnök is jelen volt a meccsen, amely egyperces néma csenddel kezdődött, így adózva az utóbbi idők terrortámadásai áldozatainak.

Amikor az angol himnusz felcsendült az egész stadion, beleértve a francia szurkolókat is, felállva, egy emberként énekelte a „God Save the Queen” sorait - számolt be a nem mindennapi esetről a Daily Mail.

A vendégek az első félidőben mindössze egyszer találták el a kaput, de azzal Harry Kane a kilencedik percben vezetést szerzett. A szünetben már a hazaiak álltak jobban, miután Samuel Umtiti és Djibril Sidibe is a hálóba lőtt egy-egy kipattanó labdát.

Alig telt el néhány másodperc a második felvonásból, amikor Raphael Varane-t kiállította a játékvezető, Kane pedig büntetőből egyenlített. Az emberhátrány ellenére szinte végig a franciák támadtak, és a 78. percben Ousmane Dembele megszerezte a győztes találatot. Mindhárom francia gólszerző első alkalommal volt eredményes a válogatottban.

Kimaradt?