Magyar és román bronz a grúziai vívó Európa-bajnokságon

A magyar küldöttségnek Pusztai Liza, a románnak pedig Bianca Pascu szerzett bronzérmet a grúziai vívó Európa-bajnokság hétfői nyitónapján rendezett női kardversenyen.

A mindössze 16 éves Pusztai Liza előbb a spanyol Lucia Martin-Portuguest, majd az azeri Szabina Karimovát győzte le, a negyeddöntőben pedig a német Anna Limbachon jutott túl 15–12-es sikerrel. A magyar csapat legfiatalabb tagja elveszítette elődöntőjét a grúz Teodora Kahianival szemben, a hazaiak versenyzője 15:12-re nyerte az asszót.

„Tulajdonképpen egész simán jutottam el az elődöntőig, és akkor még nagyon örültem ennek az eredménynek. Most majd egy kicsit később fogok ismét mosolyogni...” – mondta Pusztai Liza.

​Bianca Pascu – aki kedden ünnepli 29. születésnapját – szintén jól vívott Tbilisziben. A CS Dinamo versenyzője menetelése során Celia Cuenca Perezt (Spanyolország) Anna Bastát (Oroszország), Theodora Gkounturát (Görögország), valamint Cecilia Berdert (Franciaország) búcsúztatta. A legjobb négy között végül az olasz Rossella Greogrio állította meg a brassói vívót, aki pályafutása legjobb eredményét ért el Grúziában.

„Az éremszerzés öröme minden szenvedést eltöröl. Egy hétig az éremmel a párnám alatt fogok aludni” – nyilatkozta Bianca Pascu.

A női kardverseny döntőjét végül Teodora Kahiani nyerte, 15:8 arányban a Rossella Gregorio ellen. 

Kimaradt?