Új utánpótlás-nevelési bázis építését tervezi a Sepsi OSK

Két focipályát fejleszt és egy utánpótlás-nevelési bázis építését tervezi az első ligába frissen feljutott sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. Szerda este zsúfolásig megtelt Sepsiszentgyörgy főtere, ahol Edda Művek-koncerttel és tűzijátékkal ünnepelték meg a székelyföldi focicsodát, hogy először került a hazai futball élvonalába sepsiszentgyörgyi csapat.

Az ünnepséget megelőző sajtótájékoztatón kiderült, a klub nagy erőkkel dolgozik azon, hogy az Román Labdarúgó Liga elvárásainak eleget téve korszerűsítsék a minisztériumi tulajdonban lévő sepsiszentgyörgyi stadiont.

Diószegi László, a Sepsi OSK főtámogatója szerint szeretnék az első liga július 15-i indulását követően mihamarabb hazai pályán játszani a mérkőzéseiket. A rendelkezésre álló rövid idő miatt azonban az idén elején albérletbe kényszerülnek. Ugyanakkor van esély arra, hogy a sepsiszentgyörgyi csapat Brassóba játssza hazai mérkőzéseit – mondta Diószegi László, aki szerint ez lenne a legmegfelelőbb, mert több ezer szurkoló venne részt a szomszédos városban zajló mérkőzéseken, miközben a másik opciónak számító Medgyesre néhány százan utaznának el.

Kertész Dávid, a Sepsi OSK alelnöke arról számolt be, hogy a sepsiszentgyörgyi stadionban előregyártott betonelemekből építik meg az újabb lelátókat, amelyek révén a jelenlegi 2000 férőhelyes stadiont 4500 férőhelyesre bővítik. Emellett konténerekből képezik ki a szükséges fedett lelátókat, így az igényelt 300 helyett 1000 fedett lelátó áll majd a vendégek és sajtó rendelkezésére.

Kertész Dávid szerint van esély arra, hogy mégiscsak a brassói focipálya legyen a második opció. A brassói pálya gondnoka nyitott az együttműködésre, feltérképezték, hogy milyen fejlesztésekre van ott szükség. A Sepsi OSK kész befektetni a brassói létesítmény korszerűsítésébe, egyelőre a legnagyobb akadálynak a tűzvédelmi engedély megszerzése tűnik.

Utánpótlás-nevelési bázst terveznek az új sportcsarnok mellé

A Sepsi OSK vezetősége megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, hogy 2018 tavaszán elsősorban anyaországi finanszírozásból elkezdik egy nemzetközi meccsek megrendezésére is alkalmas, 5000 férőhelyes utánpótlás-nevelési bázis építését Sepsiszentgyörgyön. Diószegi László szerint ennek a tervnek a részleteit egy jövő heti sajtótájékoztató keretében ismertetik. Értesülésünk szerint az új létesítmény a város Csíkszereda fele vezető kijáratánál az átadás előtt lévő Sepsi Aréna szomszédságában épülne meg.

A Sepsi OSK főtámogatója szerint zajlik a játékoskeret erősítése is. Jelenleg 130 hazai és külföldi futballista szerepel a listájukon, közülük választják ki azt a 6-7 labdarúgót, aki a következő idényben segíteni tudja a csapatot a jó eredmények elérésében. Időközben három évre szerződést hosszabbítottak a csapat egyetlen idegenlégiósával, a szenegáli Issa Thiaw-al. Diószegi László szerint a klub hamarosan megkapja a televíziós közvetítésekért járó díjat, amiből bruttó 170 ezer euró prémiumot osztanak szét a játékosok között, akik az edzők döntése alapján ezer és ötezer euró közötti összeget kaphatnak.

A frissen első ligába jutott Sepsi OSK június 15-én kezdi meg a felkészülést, majd június 26-án a magyarországi Bükfürdőre utaznak edzőtáborba. Diószegi László szerint június 21-én a sepsiszentgyörgyi csapat felkészülési mérkőzést játszik a Kolozsvári CFR ellen Brassóban. Erre a mérkőzésre próbajátékra hívják az általuk kiszemelt labdarúgókat, és eldöntik, hogy kiket igazolnak le a közelgő idényre. Diószegi László a sajtótájékoztatón rámutatott, hogy az Edda Művek együttes Álmodtam egy világot dala volt a mottója, amikor az élvonalba jutásról álmodott, ezért megtiszteltetésnek tartja, hogy Pataky Attila vállalta a szerdai fociünnepen való fellépést. Az Edda Művek énekese a sajtótájékoztatón elmondta: örül annak, hogy együtt ünnepelhet azokkal a szurkolókkal, akik részesei voltak ennek a sporttörténelmi pillanatnak. Pataky Attila értékelte Diószegi László szenvedélyét. 

Végezetül Diószegi László leszögezte: a Sepsi OSK klub kizárólag a sportról szól és nem a politikáról. Rámutatott, hogy az őket ért negatív kritikák ellenére ez a csapat nem a magyaroké, hanem a focit kedvelő embereké, függetlenül attól, hogy magyarok vagy románok.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?