Nem kap szabadkártyát a Roland Garrosra Sarapova

Marija Sarapova nem kapott szabadkártyát a május 28-án kezdődő francia nyílt bajnokságra, a teniszévad második Grand Slam-tornájára.

Döntését a rendező Francia Tenisz Szövetség saját Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, közvetlenül az orosz teniszező római mérkőzése előtt.

A 30 éves orosz játékos - aki pályafutása során kétszer, 2012-ben és 2014-ben diadalmaskodott a Roland Garroson - múlt hónapban tért vissza, miután letöltötte 15 hónapos eltiltását, amit doppingvétség miatt kapott. A nemzetközi szövetség tavaly júniusban két évre tiltotta el a volt világelsőt meldonium használata miatt, a nemzetközi Sportdöntőbíróság azonban októberben 15 hónapra enyhítette büntetését.

Sarapova az elsők között bukott meg a 2015 decemberében tiltólistára került szerrel. Doppingtesztje tavaly januárban, az ausztrál nyílt bajnokságon lett pozitív. Azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg, és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála, a családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni. Hangsúlyozta, nem tudta, hogy a készítmény, amelyet tíz évig szedett, tiltott anyagot tartalmaz.

A sportág aktív klasszisai közül többen nemtetszésüknek adtak hangot, hogy Sarapova eltiltását letöltve szabadkártyával indulhatott nagy tornákon: a stuttgartit követően Madridban, illetve most Rómában. A világranglistán jelenleg a 211. helyen álló orosz teniszező feladta a mérkőzését a római salakpályás tenisztorna női versenyének második fordulójában, így biztossá vált, hogy alanyi jogon nem lehet főtáblás Wimbledonban, az év harmadik Grand Slam-viadalán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?