FRISSÍTVE: Súlyos baleset történt az Erdélyi Ralin

FRISSÍTVE: Balesetet szenvedett szombaton a Kolozs megyében zajló Erdélyi Rali (Transilvania Rally) egyik versenyzőpárosa. 

Chevon Lim (Dél-Korea)  és Martijn Wydaeghe (Belgium) az ötödik mért szakaszon, Aszó község térségében Hyundai i20 R5 típusú gépkocsijával kisodródott a pályáról, és nekiütközött egy oszlopnak. 

A helyszínre érkező mentősök a pilótánál fejsérüléseket, a navigátornál mellkasi zúzódásokat állapítottak meg, de mindkettejük állapotát stabilizálták, majd a Kolozs megyei klinikai kórházba szállították őket – közölte Cristian Ursu, a rali főorvosa. 

A verseny szervezői elmondták, az ötödik mért szakaszt a baleset miatt megszakították, a verseny a többi gyorsasági szakasszal folytatódik. 

Az Erdélyi Rali május 4-e és 6-a között zajlik Kolozs megyében. A versenyen elért eredmények az országos bajnokság mellett idén első alkalommal a Tour European Rally (TER) sorozatba is beleszámítanak.

FRISSÍTÉS: Kórházban marad a Kolozs megyében zajló Erdélyi Ralin (Transilvania Rally) balesetet szenvedett egyik versenyző - nyilatkozta a verseny orvosa. 

Cristian Ursu szerint a balesetben érintett Hyundai i20 R5 típusú gépkocsit vezető, dél-koreai Chevon Lim kisebb fejsérülést, illetve zúzódásokat szenvedett, és vélhetően két napig kell kórházban maradnia. Martijn Wydaeghe segédpilóta enyhébb zúzódásokkal megúszta a balesetet, őt még szombaton kiengedik a kórházból - mondta. 

Kapcsolódók

Kimaradt?