LPF: a papírtekercs nem játék – kitiltják a stadionokból

A Román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) biztonsági okokból megtiltja a szurkolóknak, hogy ezentúl papírtekercsekkel lépjenek be a stadionokba. Erről a hétfői Dinamo–FCSB derbit követően döntött a liga vezetősége.

A bukaresti mérkőzést már az első percben meg kellett szakítani, miután a Dinamo szurkolói ezernyi papírtekercset dobtak a pályára. Tíz percig állt a játék, majd az első félidő közepén újabb rövid kényszerpihenő következett a tekercsek és a petárdák miatt. A második játékrész elején Ovidiu Hațegan a meccs felfüggesztését latolgatta, de végül folytatódott az összecsapás.

Az incidensek után a liga sajtóközleményt adott ki, a LPF értékeli a Dinamo-tábor koreográfiáját, de a jővőben inkább elkerülnék a hasonló eseteket:

„A Dinamo rajongók dicsértes koreográfiája súlyos balesethez vezett volna, ha egy petárda repült volna a játékfelületet borító tonnányi papírra. Úgy döntöttünk, a jövőben megtiltjuk a szurkolóknak, hogy papírtekercseket vigyenek magukkal a stadionokba, ezek sajnos óriási veszélyt jelentenek, amennyiben egy petárda, gyújtó, vagy más gyúlékony anyagoktól lángra kapnak” – áll a közleményben.

A derbit egyébként a Dinamo nyerte 2–1-es eredménnyel, a győztes csapat így – a FCSB és a Viitorul mellett – versenyben maradt a Liga 1 bajnoki címéért.

Kapcsolódók

Kimaradt?