Davis-kupa: könnyű falat lesznek a „dán iskolásfiúk”?

 

A Kolozsváron hétvégén sorra kerülő Davis-kupa meccsek apropóján tartottak sajtótájékoztatót a Horia Demian Sportcsarnokban kedd délelőtt. A csapatok bemutatása után a csapatkapitányok és a játékosok beszéltek a hétvégi megmérettetésről illetve az esélyekről.

plakatOptimista a románok csaptvezetője, Ciprian Porumb, aki nem nem kevesebbet vár el tanítványaitól, hogy a második nap végére 3–0-s állással már eldöntött legyen a továbbjutás kérdése.

A román csapat egyik erőssége, Horia Tecău hozzáfűzte, csak a saját jó játékukra fognak koncentrálni és komolyan veszik majd a találkozókat, annak ellenére, hogy nagy bravúr lenne a dánoktól, ha meg tudnák szorongatni a hazai csapatot. Mindegyik játékos kiemelte, számítanak kolozsvári közönség támogatására, akik a szeptemberi mérkőzések alatt is fantasztikus hangulatot teremtettek a csarnokban.

Az optimista hangulatot beárnyékolja a Victor Hănescu távolmaradása körüli botrány. A csapatkapitány elmondta, nem tudtak megegyezésre jutni a játékossal a szereplés anyagi oldalát illetően, éppen ezért nem kapott meghívót a mostani meccsekre. Hănescu azonban cáfol: negatív meglepetésként értesült a sajtóból a hírről, hogy kimaradt a dánok ellen felálló csapatból. Amint elmondta, igazságtalannak érzi, hogy nem kapott meghívót, holott ő első pillanattól hangsúlyozta, szeretne pályára lépni a dánok ellen, a közte és a szövetség között zajló anyagi vitákat pedig tagadta.

Arra a kérdésre, hogy kit tartanak a dánok legveszélyesebb játékosának, egyértelműen Frederik Nielsent nevezték meg, aki ellen Horia Tecău többször is játszott. Ezeknek a meccseknek a videóival is készültek a mostani megmérettetésre.Nielsen a világ első tíz legjobb páros teniszezője közé számolja Tecăut.

Jó hangulatban várja a hétvégi meccseket a vendég dán csapat is. A csapatkapitány, Kenneth Carlsen kiemelte: a papírforma szerint a románok sokkal erősebbek, de azért vannak itt, hogy mindent megtegyenek annak érdekében, hogy ez ne így történjen.

A dánok legnagyobb fegyvere – kapitányuk szerint - a csapategység. Bár egyénileg nincsenek ott a világ élvonalában, de csapatban úgy teljesítenek, hogy bárkire veszélyesek lehetnek. Minden meccsen igyekeznek majd a legjobbat nyújtani, és amennyire lehet, szoros mérkőzéseket játszani.

Eddig csak pozitív élményekről tudtak beszámolni a kolozsvári tartózkodásról – bár a kapitány szerint lehet, hogy ez hétvégére megváltozik. Kiemelték a jó körülményeket és a kedves fogadtatást, és a szeptemberben Kolozsváron játszó finnektől is a legjobbakat hallottak a közönségről, hangulatos meccsekre számítanak.danok

Frederik Nielsen, a dánok legjobb játékosa (párosban a huszonegyedik helyen áll a világranglistán) humorosan megjegyezte, hogy „Lehet, hogy úgy tűnik, hogy a dán Davis-kupa csapat három iskolásfiúból és egy profi teniszjátékosból áll, de nem érdemes leírni a csapatot, mert bármikor benne lehet a meglepetés a játékukban.”

Az egyéni mérkőzések pénteken, 13:00-tól kezdődnek, szombaton a páros mérkőzést játsszák, és a vasárnapi befejezésben szintén az egyéni játékosok lépnek pályára.

 

Kimaradt?