Liga 1: hihetetlen első félidőt hozott a forduló utolsó mérkőzése

Néhány nap leforgása alatt a Románia Kupában és a bajnokságban is összecsapott az Astra Giurgiu és az FC Viitorul. A címvédő és a listavezető hétfőn este nem mindennapi első félidőt produkált, a három gól mellett kimaradt három büntető.

A kupában az Astra Giurgiu 3:1-re verte idegenben a Viitorult, ezzel Marius Șumudică csapata bejutott az elődöntőbe. Gheorghe Hagi fiai a rájátszás harmadik fordulójának zárómérkőzésén visszavágtak a múlt heti vereségért, most ők nyertek ellenfelük pályáján, 2:1 arányban.

A mérkőzés az első félidő miatt maradhat sokáig emlékezetes. Az FC Viitorul húsz perc alatt kétgólos előnyre tett szert, mindkét találat szerencsése körülmények között született. A vendégektől azonban hamarosan elpártolt a szerencse, a 31. percben Aurelian Chițu, majd rövidesen Florinel Coman büntetőjét védte Plamen Iliev, az Astra bulgár kapusa.

A másik kapunál Daniel Florea faragott a hazai csapat hátrányából, és a târgoviște-u csatár ez után akár az egyenlítést is összehozhatta volna, de a megítélt tizenegyest mellélőtte… A második félidőben már nem esett több gól, így a Viitorul három ponttal vezet a FCSB előtt a tabella élén. Daniel Coman, az Astra Giurgiu elnöke a mérkőzés után azt nyilatkozta, csapata ezzel a vereséggel végleg lemondhat a bajnokság megnyeréséről.

A playoff állása: 1. FC Viitorul 33 pont, 2. FCSB 30 pont, 3. Kolozsvári CFR 28 pont, 4. CS Universitatea Craiova 24 pont, 5. Astra Giurgiu 23 pont, 6. Dinamo București 23 pont.

Kapcsolódók

Kimaradt?