Fölényes sikerrel kezdett a román hokiválogatott

Kiütéses győzelemmel kezdte a galaci rendezésű divízió II/A-csoportos jégkorong-vilábajnokságot Románia válogatottja. A hatcsapatos torna utolsó hétfői mérkőzésén a Martin Lacroix által irányított együttes 9:1-gyel gázolta el a belgákat.

A válogatott élére a múlt héten kinevezett kanadai edző új mentalitást ígért beköszönő nyilatkozatában. Martin Lacroix bemutatkozó mérkőzésén a fiúk becsülettel mentek előre, az első sor pedig egymás után szállította a gólokat.

A Roberto Gliga, Fodor Csanád, Mihály Ede támadóhármasnak nagyon ment a játék, utóbbi mesterötöst szerzett a galaci közönség örömére – a csíkszeredai származású csatár a helyi csapat játékosa. Mihály legszebb gólját az első harmad végén ütötte, Gliga emelt átadását röptében találta el, erre a befejezésre nem volt felkészülve Arthur Legrand, a belgák kapusa.

A román válogatott kapujában kezdő Tőke Zoltán 16 védéssel zárta a mérkőzést, az utolsó tíz percben az edzők Onodi Ottót is kipróbálták, neki négy lövést kellett hárítania.

Románia érvényesítette a papírformát a galaci esemény első fodulójában, ugyanez viszont nem sikerült korábban a szerbeknek és a spanyoloknak. Meglepetésre az ibériai és a szláv hokisok is vereséggel kezdtek, előbbiek Izlandtól, utóbbiak pedig Ausztráliától kaptak ki.

Divízió II. A-csoportos jégkorong-világbajnokság (Galac)
​Hétfő, 1. játéknap

  • Belgium–Románia 1:9 (1:2, 0:3, 0:4)
  • gólok: Mihály Ede 5x, Adrian Irimia, Fodor Csanád, Salló Alpár, Florian Bocu
     
  • Spanyolország–Izland 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
     
  • Ausztrália–Szerbia 4:3 (1:1, 0:1, 2:1, 1:0) – hosszabbítás után

Kapcsolódók

Kimaradt?