Elsőként jutott ki a vb-re Brazília

Háromgólos sikerrel biztosította be kijutását a jövő évi világbajnokságra Brazília labdarúgó-válogatottja. A dél-amerikai selejtező 14. fordulójában a brazilok Paraguayt győzték le a São Paulo-i Corinthians Arénában.

A Tite által irányított csapat az első, amely selejtezővel kvalifikált az oroszországi tornára, a brazilok a negyedik helynél alább már nem végezhetnek.

Paraguay ellen a liverpoolos Philippe Coutinho, az FC Barcelonánál játszó Neymar, illetve a Real Madridot erősítő Marcelo szerezte a gólokat. Neymar ugyanakkor egy büntetőt is kihagyott a mérkőzésen.

Brazília sorozatban nyolcadik győzelmét aratta Titevel a kispadon.

Miközben a brazilok már a világbajnokságra készülhetnek, az argentinok lecsúsztak az interkontinentális pótselejtezővel járó ötödik helyre. A 2014-es vb ezüstérmese legutóbb Bolíviától kapott ki két góllal.

Eduardo Bauza, az argentin válogatott szövetségi kapitánya a következő három vb-selejtezőn nem számíthat Lionel Messire, akit az egyik játékvezető sértegetése miatt tiltott el a FIFA, az incidens a Chile elleni múlt heti találkozón történt.

Labdarúgó vb-selejtező, dél-amerikai zóna, 14. forduló

  • Ecuador–Kolumbia 0–2
  • Chile–Venezuela 3–1
  • Brazília–Paraguay 3–0
  • Peru–Uruguay 2–1
  • Bolívia–Argentína 2–0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?