Lenyűgözték a FINA román elnökét a budapesti vizes-vb helyszínei

A vizes világbajnokságok eddigi legjobbjának ígérkezik a nyári, magyarországi vb Cornel Mărculescu, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA ügyvezető igazgatója szerint.

A nemzetközi szervezet vezetője és a FINA sportági technikai bizottságainak képviselői a magyar szervezőkkel közös múlt heti munkaértekezletek és helyszínbejárások után értékelték a 17. FINA-vb előkészületeit, s amint az a szervezők közleményében olvasható, az egyes területek illetékesei elégedettek az előkészületekkel.

​A FINA ügyvezetője kiemelte: minden adott ahhoz, hogy a nyári világesemény a vizes világbajnokságok eddigi legjobbja legyen, s ennek a véleménynek az alátámasztására a magyar kormány kiemelkedő támogatását, a szervezők kemény munkáját és a versenyhelyszínek különleges szépségét említette.

„A világbajnokság költségvetésével kapcsolatos vita minden egyes nagy eseményen előjön. Mindig lesznek olyanok, akik azt mondják, hogy túl sokat költenek a rendezők. A helyzet az, hogy minden egyes világbajnokság után egy független szervezetet kérünk fel egy tanulmány elkészítésére, amely a gazdasági hatásokkal foglalkozik. Ez alapján egyértelmű, hogy legutóbb Kazanyban, előtte Barcelonában az invesztíció kétszeresen-háromszorosan megtérült” – mondta Cornel Mărculescu.

„Ám ez csupán egy dolog. A másik, hogy mi egy világbajnokság klasszikus öröksége. Itt van például a Duna Aréna. Ennek a csodálatos komplexumnak az előnyeit nem csupán a budapestiek élvezhetik, hanem minden magyar. A társadalom, különösen a fiatal generáció egészsége szempontjából kiemelten fontos egy ilyen beruházás” – tette hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?