Európa Liga: kiesett az AS Roma

Nincs már olasz klub a másodrangú európai focikupában, az AS Roma hiába győzött csütörtök este a Stadio Olimpicóban, Francesco Tottiék kiestek a sorozatból.

A 40 éves csapatkapitányt szokásához híven a végjátékra cserélte be Luciano Spaletti. Totti azonban nem tudott segíteni csapatán, a Romának nem sikerült harmadjára is bevenni az Olympique Lyonnais kapuját. Az első mérkőzésen két góllal diadalmaskodó francia csapat 5–4-es összesítéssel jutott be a negyeddöntőbe.

A Schalke 04 ellentétes félidők után búcsúztatta a Borussia Mönchengladbachot, a „csikók” a szünetben még kettővel vezettek, de a „királykékek” kiegyenlítettek, végül több idegenbeli góllal léptek tovább.

Egy másik mérkőzésen a Besiktas – amely egy hete kétgólos döntetlent játszott az Olimpiakosz otthonában – ezúttal 4–1-re győzött Isztambulban. Mindezt úgy, hogy a görögök egy teljes félidőt emberelőnyben szerepeltek, miután a hazaiaktól Vincent Aboubakar piros lapot kapott a 39. percben.

Hozta a kötelezőt a Manchester United, amely Juan Mata góljával pipálta le hazai pályán az FK Rosztovot. Továbbjutott a Genk, a Celta Vigo, az Ajax Amsterdam és az Anderlecht is.

UEFA Európa Liga, nyolcaddöntő
Visszavágók, továbbjutók

Genk–Gent 1–1
Továbbjutott a Genk 6–3-as összesített eredménnyel

Besiktas–Olimpiakosz 4–1
Továbbjutott a Besiktas (5–2)

FK Krasznodar–Celta Vigo 0–2
Továbbjutott a Celta Vigo (4–1)

Ajax Amsterdam–FC Köbenhavn 2–0
Továbbjutott az Ajax (2–0)

Manchester United–FK Rosztov 1–0
Továbbjutott a Man. United (2–1)

AS Roma–Lyon 2–1
Továbbjutott a Lyon (5–4)

Borussia Mönchengladbach–Schalke 2–2
Továbbjutott a Schalke (több idegenbeli góllal, 3–3)

RSC Anderlecht–APOEL 1–0
​Továbbjutott az Anderlecht (2–0)
 

Kapcsolódók

Kimaradt?