Bojkottal fenyeget az Egyesült Államok női jégkorong-válogatottja

Az Egyesült Államok női jégkorongcsapata bojkottálni fogja az amerikai rendezésű 2017-es világbajnokságot, ha a szövetség nem növeli meg a játékosok fizetését és a különböző juttatások összegét.

Meghan Duggan, a Team USA kapitánya a jelenleginél nagyobb támogatást kér a szövetségtől. A Boston Pride jégkorongozója szerint a női hokiba többet kellene fektetni – a játékosoknak nem tetszik, hogy a szövetség másodrangúnak tekinti a női válogatottat.

​„Mi méltóképpen képviseljük a hazánkat, megérdemeljük, hogy tisztességesen és igazságosan bánjon velünk a szövetség” – jelentette ki Duggan.

Az USA Hockey nyitott a jégkorongozók kérésére, a szövetség közleményben tudatta, hogy versenyképes csapatot készül kiállítani a világbajnokságra, így leül beszélgetni a sportolókkal.

Az Egyesült Államok női jégkorong-válogatottja jelenleg első helyen áll a sportág nemzetközi szövetségének (IIHF) rangsorán. Az amerikai lányok hétszer nyerték meg a világbajnokságot, 1998-ban pedig a naganói olimpián is aranyérmet szereztek. Azóta viszont kizárólag a kanadaiak diadalmaskodnak az olimpiai tornán.

Az idei vb-t Plymouth (Michigan) rendezi március 31. és április 7 között.

Kimaradt?