Kolozsvári tornász-Eb: két-három román éremről beszélt az elnök

Két-három éremmel lenne elégedett az április 19–23. között esedékes, kolozsvári rendezésű tornász-Európa-bajnokságon a román szakszövetség elnöke.

Adrian Stoica szerdán azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy a női és a férfi válogatott célkitűzése együttvéve két-három érem megszerzése.

„Attól, mert az Európa-bajnokságot Kolozsváron rendezik, nem azt jelenti, hogy számunkra könnyebb lesz. A torna nem olyan, mint a futball, ahol saját szurkolóid előtt játszol. Itt a nézők nem tudják befolyásolni a bírókat, vagy tudom is én, mi minden történik a fociban.”

„A román küldöttség számára ez a verseny olyan, mint mindegyik más, egy ilyen fontos eseményen mindenki nyerni akar. Mi azt tűztük ki a női és a férfi keret tagjainak, hogy két-három érmet szerezzenek. Aztán meglátjuk, hogy sikerülnek a dolgok, az Eb-n 36 éremért 37 ország versenyez” – fejtegette a sportvezető az Agerpres hírügynökségnek.

Adrian Stoica elmondta, leszámítva Larisa Iordachet, a válogatott tornászok közül mindenki egészséges. A 20 éves bukaresti lány a sarkát fájlalta, egy gyulladás miatt ki kellett hagynia idei első versenyét, a stuttgarti világkupa-viadalt.

A hetedik tornász-Eb-nek a kolozsvári sportcsarnokban rendezik meg április 19–23. között, a rangos eseményre 295 sportolót várnak a rendezők.

Kimaradt?