Jégkorong: előnyben a Sportklub és a Corona

Közel telt ház előtt rendezték meg Csíkszeredában a román jégkorong-bajnokság elődöntőjének első összecsapását, amelyen a házigazda Sportklub a Gyergyószentmiklósi Progymot fogadta a három nyert mérkőzésig tartó párharc első felvonásában.

Középen a szlovák Rudolf Lauff fújt, mindenki megelégedésére, a külföldi bíró nagyon hamar tisztázta a játékszabályokat, így könnyedén kézben tartotta a meccset. Ugyanilyen hamar ért el gólt a Sportklub: az első emberelőnyből Szolarjov volt eredményes. Nagyon hamar egyenlíthetett volna a vendég alakulat is, de Csergő rávezetését Ruczuj védte. 

A folytatásban pörgős volt a játék, de sok hibával játszottak a felek, vagy épp az utolsó passzok sikerültek félre. A nyolcadik percben jött az egyenlítés, épp hogy kivédekezte hátrányát a hazai csapat. Yaskevich lökete Papp lábán irányt váltott, így a pakk a hálóban kötött ki. A folytatásban a tetszetősebb akciókat a Sportklub vezette, de a vendégek is tudtak káoszt okozni, főleg az első, légiós, soruk. A gólok viszont elmaradtak.

A második harmadot a vendégek kezdték jobban és amint túlélték az első hátrányukat a büntetőpadról beugró Kiricsenko mattolta Ruczujt. A vendégek öröme nem tartott sokáig. A Progym védője, Sára ügyetlenkedett saját kapuja előtt, majd öngólt lőtt, amelyet Valcharnak írtak. A folytatásban teljesen felborult a pálya. A Sportklub óriási erőket mozgósított, beszorította ellenfelét és sorra jöttek a gólok is. Előbb Szolarjov, majd Péter szólójával szemben volt tehetetlen, az amúgy ihletett formában, védő Szakács. A 39. percben pedig Moldován koronázta meg a kék-fehérek remek játékát. A Sportklub játékába még az is belefért, hogy Antal Zsombor rávezetést hibázzon 4–2-es állásnál a 38. percben.

Az utolsó felvonásra szemmel láthatóan visszavett a tempóból a hazai csapat. Ennek ellenére továbbra is ők irányították a játékot, még akkor is, ha a Progym előtt is adódtak lehetőségek. Teljes hazai fölényben – Farkas és Molnár Zsombor szólót rontott – csordogáltak a percek, mígnem az 59. percben Kana hatalmas góllal tette fel a pontot az i-re a Sportklub, illetve önmaga (egy gól, három gólpassz) teljesítményére.

Folytatás szerda este 18.30-tól, amely összecsapást a nők ingyen tekinthetnek meg március 8. alkalmából.

Eredmény

Csíkszeredai Sportklub–Gyergyószentmiklósi Progym 6–2 (1–1, 4–1, 1–0)
gól: Szolarjov (2., 27.), Valchar (23.), Péter R. (35.), Moldován (39.), Kana (59.), illetve Yaskevich (8.), Kiricsenko (23.).

Mestermérleg

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: – Több emberelőnyös lehetőséget adtunk a vendég csapatnak és volt az első harmadbeli játékunk legnagyobb problémája. Nem tudtunk tempót váltani a kiállítások miatt. Ezt követően a második harmadra tanultunk hibáinkból és egyre jobban járattuk a korongot és a védekezésünk is stabilizálódott. Ez volt a kulcs. Ez csak az első meccs volt és biztos vagyok, hogy a következő egy teljesen más lesz.

A másik ágon a Brassói Corona egy góllal nyert a Galaci Dunărea ellen. A brassói mérkőzés sok kiállítást hozott, a vendégek összesen 16 kisbüntetést kaptak, míg a hazaiaknál Garett Clarke az első harmad végén elveszítette fejét, egy verekedés után mehetett zuhanyozni.
A Brassói Coronát Mihály Árpád és Ian McDonald vezette győzelemre, mindketten három ponttal zárták a találkozót a kanadai táblázaton.
Végeredmény: Brassói Corona–Galaci Dunărea 4:3 (2:1, 0:1, 2:1), gólszerzők: Ian McDonald (12., 53.), Richard Filip (17., emberelőnyből), Mihály Árpád (52., emberelőnyből), ill. Ondrej Rusnak (10.), Juraj Durkech (29.), Philip Buschbacher (46., emberhátrányból). A következő meccset szintén Brassóban rendezik szerdán 18.30-tól.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?