Nem lesz Federer–Copil meccs a dubaji ATP-tornán

Két bravúros eredmény után Marius Copil vereséget szenvedett a keménypályás dubaji tenisztornán.

A világranglistán 124. román versenyzőt Lucas Pouille állította meg a nyolcaddöntőben. A rangsorban 15., a tornán pedig a hetedik helyen kiemelt francia simán, mindössze egy óra alatt győzte le román vetélytársát. Az első szettet 6:1, a másodikat 6:4-re húzta be.

​Marius Copil a szerdai játéknap előtt két top 100-as tenieszezőt búcsúztatott, a selejtezőben Andreas Seppi, a főtáblán Jan-Lennard Struff ellen nyert. Ha legyőzte volna Pouille-t, a következő körben jó eséllyel Roger Federerrel találkozott volna. A svájci az előző fordulóban könnyedén verte Benoit Paire-t, és várhatóan az orosz Jevgenyij Donszkoj sem okozhat neki különösebb problémát.

Copil az Egyesült Arab Emírségekben nyújtott teljesítményéért 34100 dollárt, illetve 65 ATP-pontot kap. A dubaji tornán összesen 2 429 150 dollárt osztanak szét a szervezők.

Szerdán a Florin Mergea–Viktor Troicki román-szerb kettős is kiesett Dubajban, őket a Rohan Bopanna (India)–Marcin Matowski (Lengyelország) győzte le 6:3, 6:4 arányban.

Dubaji tenisztorna – szerdai eredmények

  • D. Medvegyev (orosz)–P. Kohlschreiber (német) 4:6, 4:6
  • R. Bautista-Agut (spanyol)–F. Verdasco (spanyol) 4:6, 6:3, 5:7
  • M. Copil (román)–L. Pouille (francia) 1:6, 4:6
  • T. Berdych (cseh)–R. Haase (holland)  6:3, 3:6, 4:6
  • D. Evans (brit)–G. Monfils (francia) 4:6, 6:3, 1:6
  • A. Murray (brit)–G. Garcia–Lopez (spanyol) 6:2, 6:0
  • M. Granollers-Pujol (spanyol)–D. Dzumhur (bosnyák) 3:6, 4:6

Frissítés: Roger Federer nagy meglepetésre mégis elveszítette szerdai mérkőzését, az Australian Open idei bajnoka három meccslabdájából egyet sem tudott értékesíteni, végül a selejtezőből érkező, a világranglistán 116. Donszkoj jutott tovább a negyeddöntőbe.

Kapcsolódók

Kimaradt?