Ligakupa: visszalépéssel fenyegetőzik a Temesvári Poli

A Temesvári ACS Poli labdarúgócsapata kedd este újból legyőzte a Marosvásárhelyi ASA-t a ligakupa elődöntőjében, a bánságiak így 7–3-as összesített eredménnyel jutottak be a sorozat fináléjába.

Ionuț Popa, a temesváriak vezetőedzője azonban nem tudott felhőtlenül örülni a továbbjutásnak, a 63 éves mester a lefújás után a klub anyagi problémáira hívta fel a figyelmet.

„A megyei tanács nem akart minket beengedni a stadionba. Másfél órával a meccs előtt saját zsebünkből tettük ki a pénzt a mérkőzés költségeire, 6000 lejről van szó. Itt megállunk, a csapat nem fog megjelenni a döntőben. Ha a LPF-től (Hivatásos Labdarúgóliga) nem kapjuk meg a pénzünket, nem játsszuk le a ligakupa döntőjét” – nyilatkozta a tréner, akit az újságírók Pedro Henrique teljesítményéről is kérdeztek.

A Ionuț Popa által nemrég nyilvánosan kritizált brazil csatár két gólt szerzett a 3–1-re megnyert temesvári visszavágón, edzőjét mégsem sikerült lenyűgöznie: „…És három méterről luftot rúgott” – zárta rövidre a kérdést a rutinos szakember.

A ligakupa elődöntőjének másik ágán a Steaua és a Dinamo találkozik. Az első mérkőzésen a pályaválasztó Dinamo 4–1-re nyert, a visszavágót szerdán este 20 órától rendezik a bukaresti Național Arena-ban.

Kapcsolódók

Kimaradt?