Ismerd meg Adriánt, minden idők legrosszabb profi sífutóját

 Adrián Solano életében először a finnországi Lahtiban megrendezett sífutó világbajnokságon találkozott hóval. Ebben még nincs is semmi különös, ugyanis a 22 éves fiatalember Venezuelában született, de amikor elindult a 10 kilométeres távon, akkor sokak emlékezetében felvillant a 2000-es, Sydneyben megrendezett olimpia egyik hőse, Eric ''Angolna" Moussambani.

A 22 éves sífutó versenye eredményesebbre is sikerülhetett volna, ha Finnországba vezető útja nem lett volna ennyire „kalandos”. Solano azt tervezte, a verseny kezdete előtt egy hónappal korábban kiutazik Svédországba, hogy élesben gyakorolhasson – mivel hazájában (ahol az évi középhőmérséklet 19 és 27 Celsius fok között van) érthető okokból nem nagyon volt erre lehetősége. Solanót azonban párizsi átszállása során a helyi rendőrség őrizetbe vette, mert illegális bevándorlónak gondolták. A franciák nem hitték el, hogy egy venezuelai sífutóval van dolguk. Többnapos hercehurca után a hatóságok Solanót visszaküldték Venezuelába. Végül a dél-amerikai ország reménysége eljutott Lahtiba, ám gyakorolni nem maradt ideje.

Venezuelai főhősünk életében először a vb-n találkozott hóval, igazi síléc pedig először akkor volt a lábán, amikor (1-es rajtszámmal) rajthoz állt 10 kilométeres sífutás selejtezőjében.

Adrián Solanóról sokaknak eszébe juthat egy korábbi „sportlegenda”: az egyenlítői-guineai Eric Moussambani 2000-ben a Sydneyben rendezett olimpián vált világhírűvé emlékezetes úszásával.

Kimaradt?