37 éves korában elhunyt a háromszéki Dani Kinga

Elhunyt a háromszéki sportmozgalom kiemelkedő egyénisége, Dani Kinga. A sepsiszentgyörgyi sportoló, testnevelő tanár életmentő orvosi kezelését példaértékű összefogással támogatták a háromszékiek és nemcsak. Civil- és sportegyesületek több rendezvényen gyűjtöttek a költséges kezelésére, azonban Dani Kinga szervezete rosszul viselte a gyógyszereket, ezért kezelését az év elején leállították.

A sepsiszentgyörgyi sportoló betegségét, a melanomát 2010-ben diagnosztizálták, de akkor hittel és erővel vágott bele a gyógykezelésbe és úgy tűnt sikerül legyőznie betegségét, amely tavaly májusig tünetmentes volt. Ezután kellett kemoterápiára járnia, és életmentő gyógykezelése havonta több tízezer lejre rúgott, ezért családja beleegyezésével barátai, sporttársai, tanítványai több adománygyűjtő rendezvényt szerveztek, így volt jazzkoncert, filmvetítés, kosárlabda és futsal nap, kerékpáros felvonulás, de a város több intézményében is szerveztek gyűjtéseket.

danikinga„ Én mozgásra születtem, s ez irányú igényemet csak egy pálya elégítheti ki, az pedig a testnevelő tanári. Mindig szerettem az egészséges életmódot..., korán észrevettem, tapasztaltam, hogy az életre való felkészülés nélkülözhetetlen része a testnevelés és a sport. Túl azon, hogy kihasználom ezt a végletekig, boldogan vállalom,hogy testnevelő tanári munkámmal másokat segíthessek a jó, a helyes út, megtalálásában” – vallotta Dani Kinga egy vele készített interjúban.

A 37 éves, sepsiszentgyörgyi, de országosan is számon tartott sportoló úszásra szakosodott. „Tanítani, versenyezni, újra tanítani” ez jellemezte Dani Kinga tanárnő mindennapjait, hiszen úszóedzői tevékenysége mellett testnevelő tanárként dolgozott. Sportolói pályafutását a sokoldalúság jellemezte: diákkorában remek alpesi síelő volt, de triatlonistaként több versenyen szerzett ezüst- és bronzérmeket. Teljesítette a hosszú távú, vagyis az Ironman triatlont (3800 m úszás, 180 km kerékpározás és 42,195 m futás). Lefutotta a Kaizer plussz maraton 42,195 méteres távját. Korosztályos csapatával megnyerte az Arad-Békéscsaba szupermaratoni vetélkedőt. Síalpinizmusban országos bajnoki cím védője egyéniben és csapatban.

Dani Kinga temetéséről később intézkednek.

Kimaradt?