Tizenkét légióssal számol Piţurcă a magyarok ellen?

Tizenkét idegenlégióst hívott be Victor Piţurcă, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a február 6-i, Ausztrália elleni barátságos mérkőzésre.

Mivel a nagy számú ’stranieri” behívását nem indokolja az aussik játékereje, ezért csak azzal magyarázható a román foci teljes krémjének a felvonultatása, hogy a trikolórok edzője még egyszer látni akarja legjobbjait a március 22-i, Magyarország elleni mérkőzés előtt. A Liga 1-ből behívottakat csak később nevezi meg a szövetségi kapitány. mutu-piti

Kisebb meglepetésnek számít a francia első osztályos Ajaccioban levezető Adrian Mutu nevének újbóli feltűnése, a rendkívül tehetséges csatárt többször is mellőzte már Piţurcă múltbeli fegyelmi kihágásai miatt.

Victor Piţurcă tizenkét idegenlégiósa: Bogdan Lobonţ (AS Roma), Costel Pantilimon (Manchester City), Gabriel Tămaş (West Bromwich Albion), Dorin Goian (Spezia Calcio), Ştefan Radu (Lazio), Răzvan Raţ (Sahtar Doneck), Costin Lazăr (PAOK), Gabriel Torje (Granada), Adrian Stoian (Chievo), Adrian Mutu (Ajaccio), Bogdan Stancu (Orduspor Kulubu), Ciprian Marica (Schalke 04)

A román válogatott vasárnap a spanyolországi Marbellába vonul edzőtáborozni, ahol a csak hazai játékosokból álló ’ligaválogatott’  február 2-án felkészülési mérkőzést játszik Lengyelország ellen.

A román szövetség egyébként közleményében jelezte, az MLSZ-től kapott hivatalos tájékoztatás szerint roman idő szerint 21.30 órakor rendezik meg a március 22-i Magyarország–Románia világbajnoki selejtezőt a Puskás Ferenc Stadionban.

Mint korábban írtuk, a találkozót a FIFA döntése értelmében zárt kapuk mögött rendezik, ha nem lesz sikeres a magyar szövetség fellebbezése.

Kimaradt?