Australian Open: Serena legyőzte nővérét és megelőzte Steffi Grafot

Nem történt meglepetés az Australian Open női döntőjében, Serena Williams legyőzte Venus nővérét szombaton a melbourne-i Rod Laver Arénában.

Ez volt a 6:4, 6:4 arányban diadalmaskodó Serena 23. végső győzelme a Grand Slam-tornákon, az amerikai teniszező ezzel megelőzte Steffi Grafot, aki pályafutása során 22 azonos kaliberű tornát nyert meg. Korábban csak Margaret Court tudott többször győzni a négy nagy bajnokságon, az ausztrál hölgy 24 GS-diadallal tartja a rekordot.

​Az ausztrál nyílt teniszbajnokságon aratott sikerének köszönhetően Serena Williams hétfőtől visszaveszi a vezetést a világranglistán. Az első helyet elveszítő Angelique Kerber a negyedik körben, azaz a legjobb 16 között búcsúzott Ausztráliában, a német játékost az amerikai CoCo Vandeweghe győzte le.

Australian Open, női egyes, döntő

  • V. Williams (13.) – S. Williams (2.) 4:6, 4:6
Piros Zsombor nyerte meg a juniorok versenyét az ausztrál teniszbajnokságon, a szombati döntőben 4:6, 6:4, 6:3-ra győzött az izraeli Isai Oliel ellen.

A 15. helyen kiemelt magyar játékos remekül alkalmazkodott a szeles körülményekhez, stabilan tartotta játékban a labdát fizikai fölényben lévő riválisa ellen – aki a torna negyedik kiemeltje volt –, és 1 óra 52 perc elteltével diadalmaskodott. A 17 éves Piros 2010 óta az első magyar férfi teniszező, aki a juniorok között döntőbe jutott egy Grand Slam-tornán: akkor Fucsovics Márton Wimbledonban meg is nyerte a trófeát, és idáig ő volt az egyetlen magyar fiú GS-bajnok. (MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?