Simán kikapott az Európa-bajnoktól Románia férfi kézilabdacsapata

Az Eb-címvédő és a riói olimpián bronzérmet szerzett német kézilabdázók könnyedén legyőzték Románia válogatottját egy keddi felkészülési mérkőzésen.

A házigazdák több mint hétezer néző előtt 30:21-re győztek a krefeldi arénában. A telt házas tesztmérkőzés csak a tizedik percig alakult szorosan, a németek fokozatosan növelték előnyüket, a félidőben pedig már nyolc góllal, 17–9-re vezettek.

A román együttes egyik legeredményesebb játékosa, a Székelyudvarhelyi Kézilabda Clubot erősítő Andrei Mihalcea volt, három góllal.

A Barcelonában született Xavier Pascual által felkészített román válogatott Németországból Svájcba utazik, hogy részt vegyen a január 6–8. közötti Yellow Cup-tornán. A románok mellett Szlovákia és Brazília válogatottja is hivatalos a kupára.

Felkészülési kézilabda-mérkőzés
Krefeld, 7349 néző

  • Németország–Románia 30:21 (17:9)
     
  • Németország: Heinevetter, Wolff – Gensheimer (5 gól), Lemke, Wiencek (2), Schmidt, Faeth, Groetzki (6), Haefner (3), Schoengarth (2), Weber, Dahmke (4), Kuehn (1), Ernst (2), Pieczkowski, Kohlbacher (4), Drux (1).
  • Románia: Iancu, Popescu – Cîntec (4), Mocanu (1), Ramba (1), Mihalcea (3), D. Grigoraş (2), Ghionea (1), Sadoveac (2), N. Negru, Şandru (1), Csepreghi, Lazăr, Ad. Rotaru (2), Fenici (2), A. Cristescu, Pavel (2), Criciotoiu.

Kapcsolódók

Kimaradt?