Ismét indul a Dakar-ralin Gyenes Emánuel

Gyenes Emánuel karácsony első napján indul Dél-Amerikába, ahol részt vesz a január 2-án rajtoló Dakar-ralin. A szatmárnémeti motoros célja, hogy javítson a tavaly elért legjobb eredményén, akkor a 14. helyen végzett a világ legrangosabb sivatagi raliján.

Az Autonet Motorcycle Team versenyzőjének szerelőcsapatát Oláh László és Rácz Szabolcs alkotja. „A verseny Paraguay fővárosából, Asunciónból indul, az útvonal Bolívián és Argentínán át vezet. A repülőgép azonban Buenos Airesbe érkezik, onnan 1200 kilométerre van a rajtvonal, ahová még el kell szállítani a kikötőből átvett motorkerékpárt” – nyilatkozta keddi sajtóértekezletén Gyenes Emánuel.
Gyenes Emánuel tíz évvel ezelőtt indult először – az akkor még Afrikában zajló – Dakar-ralin. Mint mondja, akkor egyetlen cél az volt, hogy egyáltalán befejezze a versenyt. Idén jobb eredményt szeretne elérni, mint tavaly, amikor az első 15 között végzett.

Gyenes egy módosított felfüggesztésű és lengéscsillapítójú KTM 450-es motorkerékpárral versenyez, amelyet tavaly a Szatmár Megyei Tanács vásárolt.

A 21 napos Dakar-rali útvonala mintegy 9.000 kilométer hosszú 5.000 méter szintkülönbséggel, a hőmérséklet -10 és +40 Celsius-fok között változhat, a napi etap hossza elérheti a 900 kilométert.

Kimaradt?