Udvarhelyi kudarc a férfi kézilabdaligában

A Bukaresti CSA Steaua visszavágott az őszi vereségért a Székelyudvarhelyi Kézilabda Club csapatának. A favoritnak tartott SzKC 30:27 arányban maradt alul a chiajnai csarnokban rendezett szombati mérkőzésen.

Vlad Caba már a 13. percben időkéréssel próbálta felrázni a társaságot, a székelyföldi csapat nagyon könnyedén kapta a gólokat. A találkozó elején kétszer is csődöt mondott a vészkapusos taktika, a Steaua egymás után két gólt szerzett üres kapura. Az időkérés csak ideiglenesen segített a vendégeknek, a sokkal motiváltabb rivális kettős emberhátrányban is gólt szerezett, a csapatok pedig 14–12-es állásnál vonultak az öltözőkbe.
A második félidőben feljavult a sötét mezesek játéka, Tálas Huba a 38. percben kiegyenlítette az állást. Később a vezetést is átvették az udvarhelyiek, de a hajrában a Steaua volt hatékonyabb. Az utolsó percekben 28–27-es állásnál Ivan Matskevics, a bukarestiek fehérorosz kapusa dupla védést mutatott be, majd a következő támadáson betaláltak a csapattársai. Az SzKC vezetőedzője hiába használta el utolsó időkérési lehetőségét, a Steaua mindkét pontot begyűjtötte.

A mérkőzésen Ionuț Georgescu egymaga annyi gólt szerzett, mint az SzKC két legjobbja, Andrei Mihalcea és Tálas Huba együttvéve. A székelyudvarhelyi csapat szerdán, december 14-én a CSU Suceavát fogadja a bajnokság idei utolsó fordulójában.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 15. forduló

  • Bukaresti CSA Steaua–Székelyudvarhelyi KC 30–27 (14–12)
  • gólok: Georgescu 14, Cristescu 4, Grasu 3, Irimescu 2, Szoke 2, Kosztadinovics 2, Ouksir 1, Dragnea 1, Macskevics 1, ill. Mihalcea 7, Tálas 7, Komogorov 3, Ghiță 3, Markez 2, Perics 2, Onyejekwe 1, Ojleszki 1, Csog 1
  • Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2
  • Kiállítások: 10, ill. 8 perc

Kapcsolódók

Kimaradt?