Lepipálta Szlovákiát a román vízilabda-válogatott

Dejan Sztanojevics csapata megszerezte első győzelmét a LEN vízilabda-világliga 2017-es kiadásának selejtezőjében. A román válogatott kedden két góllal, 12:10-re győzött Szlovákia ellen az izvorani-i Sydney 2000 Olimpiai Sportközpontban.

Kiegyenlített kezdés után a románok elhúztak 7–3-ra. Ezt követően a vendégek feljöttek mínusz kettőre, de a folytatásban a fehér sapkás házigazdák uralták a játékot. A román csapat négygólos előnnyel vágott neki az utolsó negyednek, végül sikerült otthon tartani a pontokat.

„A végén kiengedtünk kicsit, az új játékosok is lehetőséget kaptak. Lényeg, hogy nyertünk, nem számít az eredmény. Mindkét csapat épülőben van, örülni kell a sikernek” – nyilatkozta a mérkőzés végén a négygólos Mihnea Gheorge.

Tiberiu Negrean szintén négy találattal zárta a mérkőzést, míg Alexandru Ghiban, Andrei Prioteasa és Cosmin Radu két gólt jegyzett.

A selejtezőcsoportot Szerbia vezeti hat ponttal, Szlovákiának és Romániának egyaránt három pontja van, Németországnak pedig nulla. A románok legközelebb január 10-én a németekkel játszanak idegenben.

Kapcsolódók

Kimaradt?